Szerdától már magasabb árakon tankolunk itthon

Hajszállal drágult az olaj és gyengült a forint, és ennek hatása máris átgyűrűzik a hazai kutakra.

Magyar Nemzet
2020. 08. 11. 10:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emelkednek az üzemanyagárak a hazai kutakon szerdától, a benzin literenként várhatóan bruttó öt, a gázolaj pedig két forinttal – írja a Holtankoljak.hu. Az átlagárak így literenként 366, illetve 378 forint körül alakulnak. Az egyes kutakon tapasztalható árak között 15-20 forintos eltérés is lehet.

Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

Az utóbbi hetekben a forint erősödött a dollárhoz képest, emiatt több alkalommal is csökkent a hazai üzemanyagok ára, ám a múlt héten megtorpant a trend, és egyes napokon 295 forint körül mozgott az árfolyam. Azonban összességében jelentős változás nem történt az elmúlt héten, és ez nagyjából igaz az olajárakra is. Az Európában irányadó, Brent típusú nyersolaj lassú ütemben drágul, egy hónap alatt egy-két dollárt emelkedett a hordónkénti jegyzésára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.