Tizenkilencmilliárdos beruházást hajt végre a Quality Pack

Jelentősen bővíti kapacitását az alumínium italdobozokat gyártó cég Szikszón. A fejlesztés 120 új munkahelyet teremt.

Forrás: MTI2021. 05. 11. 16:25
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. május 11. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Quality Pack Zrt. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. május 11-én. Az alumínium italdobozokat gyártó cég jelentõsen bõvíti kapacitását Szikszón, a 19 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 7 milliárd forintos támogatást biztosít, a fejlesztés 120 új munkahelyet teremt. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jelentősen bővíti kapacitását az alumínium italdobozokat gyártó Quality Pack Zrt. Szikszón, a 19 milliárd forintos beruházáshoz a kormány hétmilliárd forintos támogatást biztosít, a fejlesztés 120 új munkahelyet teremt – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. Szijjártó Péter kiemelte, Magyarország egyetlen ilyen gyárát a Hell-csoport működteti, a beruházás évente hárommilliárd doboz gyártását teszi lehetővé, ezzel a vállalat megduplázza kapacitását.

– A hatalmas fejlesztéshez a legújabb technológiára van szükség, ez indokolja a beruházás költségét – közölte. Hozzátette, hogy az új gyártósorok termelésének nyolcvan százalékát külpiacokon fogják értékesíteni. – A magyar gazdaság újraindulásában a vidéknek, a vidéken működő magyar tulajdonú vállalatoknak rendkívül fontos szerepük van, közéjük tartozik a Hell-csoport is – hangsúlyozta Szijjártó Péter. Felidézte azt is, hogy Magyarország tavaly beruházási rekordot döntött, és a világon a 11. helyen végzett a GDP-arányos export tekintetében.

Csereklye Barnabás, a Quality Pack Zrt. ügyvezető igazgatója kiemelte: a végtelenszer újrahasznosítható alumíniumcsomagolás előretörése az egyszer használatos PET-palackokkal szemben globális szinten töretlen, a környezettudatos fogyasztóknak köszönhetően megállíthatatlan. Így a vállalat már 2016-ban elvégzett beruházásánál készült a további kapacitásbővítésre. Elmondta azt is, hogy a Hell-csoport már jelenleg is több mint ezer embernek ad munkát Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiójában, 2019-től csaknem háromszáz új munkahelyet teremtettek.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a cégcsoportnak piacvezető márkája, valamint saját töltőüzeme és saját italdobozgyára van, valamint a raktározást is megoldja, szerinte ez világszinten is egyedülálló.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.