Újabb 61 milliárd forintos fejlesztési támogatás

A már jelentkezett 363 cég mintegy 199 milliárd forintnyi beruházást tervez, 49 ezer munkahelyet védve meg.

MTI
2020. 11. 28. 12:45
SZIJJÁRTÓ Péter; MURASKO, Mihail
Budapest, 2020. november 27. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. november 27-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány újabb, mintegy 61 milliárd forintos támogatási keretet nyújt azoknak a cégeknek, amelyek úgy fejlesztenek, hogy nem bocsátják el a dolgozóikat – jelentette be szombaton a külgazdasági és külügyminiszter, miután részt vett a gazdaságstratégiai megbeszélésen a Karmelita kolostorban.

Szijjártó Péter köszönetet mondott azoknak a vállalatoknak, amelyek a nehéz körülmények ellenére is vállalják, hogy fejlesztenek
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter a távirati irodásnak hangsúlyozta: ebben a küzdelemben azok a vállalatok a legfontosabb szövetségeseik, amelyek a nehéz körülmények ellenére is vállalják, hogy fejlesztenek.

– A magyar gazdaság életerejét világosan mutatja az a tény, hogy negyedóra alatt 363 cég jelentkezett a támogatásra

– jelezte a tárcavezető, hozzátéve, hogy ebből 285 magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezik, míg a maradék itteni, de külföldi tulajdonú, ugyanakkor magyar embereket foglalkoztató vállalat. A 363 cég mintegy 199 milliárd forintnyi beruházásra szánta el magát, s ezzel mintegy 49 ezer munkahelyet védenek meg – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter, aki köszönetet mondott az említett vállalatoknak, megjegyezve, hogy a kormány a beruházás összegének mintegy egyharmadát állja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.