Vissza a természetbe: egyre többen választják az erdei kirándulást

Járványhelyzetben a legbiztonságosabb szabadidős tevékenység az erdei turizmus.

2020. 09. 25. 15:54
null
02200915 valko erdogazdasag szarvasboges megfigyeles havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Somogyban eddig is népszerű szabadidő-eltöltési forma volt az erdei turizmus, ám az utóbbi félévben – elsősorban a koronavírus-járvány okozta félelmek miatt – kiváltképp sokan hagyják el hétvégenként az otthonukat, túracipőt húznak és felkeresik a jó levegőjű erdőket.

– Járványhelyzetben a legbiztonságosabb szabadidős tevékenység az aktív és passzív pihenésre egyaránt alkalmas erdei turizmus, amelyhez Somogyban is számos lehetőség kínálkozik – hívja fel a figyelmet közleményében a Somogyi Erdő és Faipari Zrt. (Sefag). A turisztikai szolgáltatásait folyamatosan gyarapító gazdasági társaság a Turizmus szeptember 27-ére eső világnapján is felsorolhatatlanul sok erdei pihenőhelyre csábítja a kirándulókat.

A Kaposvártól délre eső Zselicségben a messze földön híres Csillagparknál tanösvények, kijelölt és jól kezelt gyalogos és kerékpáros túrautak várják a város zajától menekülőket. A teljes komfortot biztosító szállodáktól az egyszerű berendezésű, barátságos erdei pihenőházakig tucatnyi szálláshelyet kínálnak a kirándulóknak, akik akár az erdei alapanyagokból készült gasztronómiai különlegességekkel is megismerkedhetnek.

Diósjenő, 2017. november 6.
Diákok fát ültetnek az Ipoly Erdő Zrt. területén, a Nógrád megyei Diósjenő közelében. Az állami erdőgazdaságok milliárdokat költöttek már az erdei turisztikai szolgáltatások fejlesztésére MTI Fotó: Komka Péter

A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen: például Kaposvár határában a desedai kalanderdő, a Balaton déli partján a MÁV-Start kezelésében lévő és az utószezonban is közlekedő balatonfenyvesi kisvasút, nem messze tőle a mesztegnyői, Közép-Somogyban pedig a kaszói erdei vasút várja a kirándulókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.