Új-zélandi terrortámadás – Halálos fenyegetést kapott a miniszterelnök

Halálos fenyegetést kapott a christchurchi terrortámadás után Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök – jelentette a helyi média pénteken.

Forrás: MTI2019. 03. 22. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfőt a közösségi médiában fenyegették meg. Egy ismeretlen a Twitteren egy fegyvert ábrázoló fotót küldött neki, melyre a „Te vagy a következő” feliratot írták. A bejegyzés több mint 48 órán át elérhető volt, mielőtt a mikroblog-oldal a felhasználók bejelentése alapján felfüggesztette a fenyegető fiókját.

A letiltott fiók korábban iszlámellenes tartalmakat és a fehérek felsőbbrendűségét hirdető gyűlöletbeszédet is megosztott. A fenyegető üzenet miatt a rendőrség is vizsgálatot indított.

Múlt pénteken egy ausztrál férfi ötven embert lőtt agyon és további ötvenet megsebesített az új-zélandi Christchurch városának két mecsetjében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.