Telefonbetyár tréfálta meg Joe Bident + videó

Republikánus szlogennel búcsúztak az amerikai elnöktől, akinek ez fel sem tűnt.

Magyar Nemzet
2021. 12. 25. 11:20
BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir; PUTYIN, Vlagyimir
Washington, 2021. december 10. Az üvegen keresztül készített képen Joe Biden amerikai elnök telefonon beszél Volodimir Zelenszkij ukrán államfõvel a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2021. december 9-én. Eszmecseréjük fõ témája Biden és Vlagyimir Putyin orosz államfõ december 7-i virtuális csúcstalálkozója volt. MTI/AP/Susan Walsh Fotó: Susan Walsh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a forgatókönyv szerint alakult az amerikai elnök hagyományos karácsonyi kampánya. Joe Biden és a first lady, Jill Biden a szokásokhoz híven az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnoksággal követték a Mikulás szánjának útját. Ezután virtuálisan gyerekekkel beszélgettek, majd egy oregoni családot kapcsoltak telefonon. A beszélgetés ártatlanul indult arról, hogy ki mit kér karácsonyra, ám váratlan véget ért. A Jared néven bemutatkozó apuka ugyanis úgy búcsúzott el:

Igen, remélem csodálatos karácsonyotok lesz nektek is. Boldog karácsonyt és hajrá, Brandon!

Amire Joe Biden még helyeselt is:

Hajrá, Brandon, egyetértek!

A tréfa a dologban, hogy a „Hajrá, Brandon!” (Let’s go Brandon) kifejezést a republikánusok használják a demokrata elnök bírálatára.

A mém óriásit tarolt a világhálón, zene is készült belőle, rendre feltűnik a tüntetéseken, de még republikánus politikusok beszédeiben is. Háttere, hogy egy októberben az NBC televízió interjút készített a NASCAR-pilóta Brandon Brownnal, miközben a közönség a háttérből meglehetősen csúnya szavakkal szidalmazta Joe Bident. A riporter azonban előbb tudomást sem vett róluk, majd „félrehallotta” a kántálást, így lett a F@ck you Bidenből Let’s go Brandon, majd a valóságot kiforgató demokrata média jelképe.

Az nem egyértelmű, hogy az amerikai elnök értette-e az utalást, reakciójából azonban úgy tűnik, hogy nem. Egy interneten elérhető másik, meg nem erősített hitelességű felvétel viszont állítólag a vonal másik oldalán Jaredet mutatja, aki a jelek szerint rendkívül jól szórakozott saját tréfáján.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök telefonon beszél. (Fotó: MTI/AP/Susan Walsh)

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök telefonon beszél. (Fotó: MTI/AP/Susan Walsh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.