Nácizmust elítélő ENSZ-határozat: Bidenék ellentmondásba keveredtek

Az amerikai demokrata kormányzatnak nem minden esetben fontos a rasszizmus elleni küzdelem.

Forrás: tűzfalcsoport.blogstar.hu2021. 12. 23. 14:03
BIDEN, Joe
New York, 2021. szeptember 21. Joe Biden amerikai elnök felszólal az ENSZ Közgyûlés 76. ülésszakán a világszervezet New York-i székházában 2021. szeptember 21-én. MTI/EPA/AFP/Timothy A. Clary Fotó: Timothy A. Clary
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENSZ Közgyűlése nemrégiben elfogadta az Oroszország és több mint harminc, másik ország által javasolt határozatot a nácizmus, a neonácizmus és a rasszizmus minden formája elítéléséről, de az Egyesült Államok és Ukrajna volt az a két ország, amely a határozat ellen szavazott – írja cikkében a Tűzfalcsoport.blogstar.hu.

A határozatot 130 igen, két nem és 49 tartózkodás mellett fogadták el.

Oroszország ENSZ-megbízottja a Twitteren így írt:

Az ENSZ Közgyűlése 130 szavazattal elfogadta a nácizmus, a neonácizmus és más olyan gyakorlatok dicsőítése elleni küzdelemről szóló határozatot, amelyek a rasszizmus, a faji megkülönböztetés, az idegengyűlölet és a dogmatizmus új formáit eredményezik.

Moszkva régóta vitában áll Ukrajnával és három balti állammal, Észtországgal, Litvániával és Lettországgal a náci Németországhoz köthető személyek és szervezetek támogatása miatt a második világháború alatt.

Az orosz határozati javaslat felszólítja a tagállamokat, hogy

minden megfelelő eszközzel, beleértve a jogszabályokat is, szüntessék meg a faji megkülönböztetés minden formáját.

Tavaly a Joe Biden, demokrata elnök és kabinetje által vezette Egyesült Államok ENSZ-nagykövete azt mondta, hogy egy ilyen határozat ellentmond az Egyesült Államok alkotmányának első kiegészítésének, amely garantálja az egyének „szólásszabadságát”.

De van itt azért néhány ellentmondás. Állítólag demokrata nyomásra korábban a Fox Business Network letiltotta egy vendég megjelenését, miután Lou Dobbs „Tonight” című műsorában azt állította, hogy Soros György finanszírozza az Egyesült Államok határa felé tartó „migránskaravánt”. Chris Farrell, a Judicial Watch konzervatív aktivistacsoport igazgatója azt állította, 

hogy a „karavánban” sokan pénzt kapnak a Soros által megszállt külügyminisztériumtól. Ha elkezdjük csökkenteni a pénzt, kezdjük ott.

– mondta Farrell a műsor csütörtöki adásában. Ezután szombaton újra sugározták, és vasárnap négyszer került adásba, mielőtt letiltották volna.

A Fox Business News programozásért felelős alelnöke, Gary Schreier vasárnapi nyilatkozatában kijelentette, hogy elítélik Farrell „retorikáját”. Azt is megerősítette, hogy Farrell „a jövőben nem fog megjelenni a Fox Newson”. Ez azután történt, hogy Lou Dobbs, az FBN egyik vezető műsorvezetője állítólag két tweetet tett közzé, amelyekben azt állítja, hogy a Sorosnak és más prominens Trump-ellenes személyeknek postázott robbanószerkezetek „a demokraták által terjesztett álhírek” részei. Az eszközöket állítólag Cesar Sayoc, egy floridai férfi küldte, aki támogatását fejezte ki Trump elnöknek. Dobbs tweetjeit eltávolították, miután „nagy port vertek fel”.

Szintén a baloldal reakciója folytán a Fox News eltávolította a Soros Györgyöt bábmesterként ábrázoló karikatúrát is a napokban.

Amint azt a Fox Newsnak már számtalanszor elmondtuk, egy zsidó származású személy bábmesterként való ábrázolása, aki egy nemzet jelenét manipulálja, régóta antiszemita hangokat idéz fel a zsidó hatalom tekintetében, és hozzájárul az antiszemitizmus normalizálásához. Ezt el kell távolítani.

– írta az erősen demokrata kötődésű Anti-Defamation League, a törlésért lobbizó leghangosabb szervezet Twitter-üzenetében.

Ha tehát a konzervatívokról van szó, akkor fontos az antiszemitizmus elleni küzdelem, de ha Oroszország az előterjesztő az ENSZ-ben, akkor már a szólásszabadság dominál.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök felszólal az ENSZ Közgyűlés 76. ülésszakán a világszervezet New York-i székházában (Fotó: MTI/EPA/AFP/Timothy A. Clary)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.