Hivatalos: Járóka Lívia az egyik alelnökjelölt az EP-ben

A Fidesz kedden közleményben erősítette meg a korábban lapunkban megjelent információt, miszerint lehet kormánypárti politikus az EP vezetésében.

Magyar Nemzet
2022. 01. 18. 12:11
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz kedden közleményben erősítette meg a korábban lapunkban megjelent információt, miszerint Járóka Lívia személyében lehet kormánypárti politikus az Európai Parlament vezetésében. Mint írták,

Járóka Lívia a szükséges számú európai parlamenti képviselőnél jóval több támogatásával, egyedüli magyar jelöltként indul az Európai Parlament alelnöki tisztségéért.

„Meggyőződésem, hogy a közelmúlt nehézségeire együttműködéssel, a legkiszolgáltatottabbak bevonásával lehet megoldást találni. Fontos feladatomnak tekintem az európai demokratikus jobboldal erősítését is” – emelte ki Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti alelnökjelöltje a közlemény szerint. Hozzátette: az elmúlt két és fél év megmutatta, hogy a hátrányos helyzetű európai polgárok és a magyar nemzeti érdekek magas szintű képviseletére nagyobb szükség van, mint az előző évtizedekben bármikor. „Az elmúlt öt évben, mint az Európai Parlament alelnöke nap mint nap a tízmilliós európai romaság és a magyar érdekek legmagasabb szintű képviseletét tartottam szem előtt, az elkövetkező két és fél évben is erre kérem az Európai Parlament bizalmát” – fogalmazott az alelnökjelölt. „Mindig ki fogok állni a magyar érdekek érvényesítéséért, az európai demokratikus jobboldal erősítéséért és az erős nemzetállamok erős Európájáért. Ebben kérem a képviselőtársaim támogatását” – hangsúlyozta.

A Fidesz európai parlamenti delegációja emlékeztetett arra is: Járóka Lívia az Európai Parlament első roma alelnökeként 2017-től aktív szerepet vállalt a roma képviselet uniós szintre emelésében, az emlékezetpolitika, a roma kulturális örökség és a tehetséggondozás felkarolásában. 

Alelnöksége alatt került először kitűzésre az Európai Parlament épületére a roma zászló, illetve kezdeményezésére 2020-ban először emlékeztek meg a roma holokauszt áldozatairól.

Járóka Lívia a 2019-ben kezdődő parlamenti ciklus első felében is megtartotta korábbi alelnöki felelősségi köreit: az Európai Parlament ellenőrző testületének vezetéséért felelős alelnök és a dokumentumokhoz való hozzáférésért felelős alelnök már 2017-es megválasztása óta.

Írtunk róla: az Európai Parlament elnökének keddi megválasztása után indul az alelnöki jelölések beterjesztése. Az alelnökök megválasztására legkorábban kedd délután kerülhet sor. 

Borítókép: Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője (Forrás: MTI)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.