A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Tíz szavazóból hat nem támogatná Joe Bident

A Fox News elemzése szerint az amerikai elnök népszerűsége folyamatosan csökken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 23. 20:25
BIDEN, Joe
Washington, 2021. augusztus 25. Joe Biden amerikai elnök az afganisztáni helyzetrõl a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében tartott sajtóértekezleten 2021. augusztus 24-én. Az iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán csaknem egészét, miután onnan kivonultak az Egyesült Államok vezette NATO-erõk. MTI/EPA/Abaca pool/Yuri Gripas Fotó: Yuri Gripas Forrás: MTI/EPA/Abaca pool
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz szavazóból hat nem támogatná Joe Biden jelenlegi amerikai elnököt, ha ma lenne a 2024-es elnökválasztás 

– ez derül ki a Fox News amerikai hírcsatorna vasárnap közzétett országos felméréséből.

Mint írják, Bidenről hivatalban töltött századik napja idején, tavaly áprilisban még a megkérdezettek 54 százaléka gondolta úgy, hogy jól végzi a munkáját, majd novemberre ugyanez a mutató 44 százalékra esett vissza. Jelenleg a válaszadók 47 százaléka gondolja úgy, hogy az elnök alkalmas a feladatára, 52 százalék viszont nem tekinti annak. A Fox News elemzése szerint Biden első hivatali évének végén a gazdasági helyzet miatti aggodalom nagyobb, mint egy évvel ezelőtt, és sokan úgy érzik, hogy a járványt egyáltalán nem tartják ellenőrzés alatt.

A felmérésből az is kiderült, hogy az elnök támogatottságának – tavaly április óta tapasztalható – jelentős csökkenése szinte kizárólag annak tudható be, hogy a demokrata szavazók körében jelentősen csökkent Biden támogatottsága. Míg áprilisban a baloldali szimpatizánsok 95 százaléka pozitívan ítélte meg az elnök munkáját, addig mostanra ez a mutató 85 százalékra esett vissza. Ugyanebben az időszakban a magukat republikánusoknak és függetleneknek vallók véleménye mindössze egy-két százalékpontot változott. A Fox News beszámolója szerint a 2021 eleji 34 százalékhoz képest most a megkérdezettek 52 százaléka elégedetlen azzal, ahogyan a kormány a világjárvány jelentette kihívásokat kezeli. Ennél is rosszabb az amerikaiak véleménye az Egyesült Államok külpolitikájáról (54 százalék elégedetlen), a gazdasági helyzet alakulásáról (58 százalék elégedetlen) és a határbiztonsági kérdésekről (59 százalék elégedetlen).

A statisztikák szerint Biden jelenlegi újraválasztási kilátásai kisebbek, mint elődjeinek, Donald Trump, illetve Barack Obama volt elnököknek valaha is voltak. Míg jelenleg a megkérdezettek hatvan százaléka mondta azt az elnökről, hogy nem választaná újra, addig Obama esetében a legmagasabb „valaki másra szavaznék” mutató 54 százalék (2010. szeptember), Trump elnöksége idején pedig 56 százalék volt (2018. január). A közvélemény-kutatás szerint Kamala Harris amerikai alelnök megítélése valamivel még rosszabb, mint Bidené, ugyanis a megkérdezettek mindössze 43 százaléka gondolja úgy, hogy jól végzi a munkáját, 54 százalékuk szerint viszont rosszul.

A 2022. január 16. és 19. között, egy demokrata (Beacon Research) és egy republikánus (Shaw & Company Research) közvélemény-kutató vállalat közös irányítása alatt készült felmérés során országszerte 1001 regisztrált szavazót kerestek fel a kérdésekkel, akiket véletlenszerűen választottak ki.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében tartott sajtóértekezleten 2021. augusztus 24-én (Fotó: MTI/EPA/Abaca pool/Yuri Gripas)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.