Lapozó: Már a bölcsődékben is bevezethetik a szexuális nevelést Spanyolországban

Bocsánatkérésre kényszerített egy belga éttermet egy nem bináris személy · Mostantól törvényesen is megbüntethetik az abortuszra váró nőket zaklatókat Spanyolországban · Robotkutyák járőröznek majd az USA mexikói határán.

Forrás: Mediaworks2022. 02. 04. 14:20
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bocsánatkérésre kényszerített egy belga éttermet egy nem bináris személy

Rágalomhadjáratot indított a belga médiában egy magát „nem bináris ikonnak” és influenszernek definiáló vendég, aki diszkriminációval vádol egy brüsszeli éttermet. A sértett, Haron Zaanan húgával vacsorázott a Drug Opera étteremben, ahol Haron erősen kisminkelve, hasát, vállát és hátát szabadon hagyó topban jelent meg. A desszert felszolgálása előtt az étterem vezetője udvariasan megkérte Haront, hogy takarja el a vállát és a hátát, mert hiányos öltözete zavarja a többi vendéget. A kérést a nem bináris ikon elhárította, vitát provokált, és a nemi identitása miatti diszkriminációval vádolta meg az éttermet. A menedzser azonban konzekvensen és udvariasan állította, hogy a vendég hiányos öltözetével van mindössze a baj.

Haron végül a távozás mellett döntött, és feltöltötte a közösségi médiára a húga által az incidensről készített videót, majd interjút adott a BX1 televíziónak. A nagy nyilvánosság előtt is diszkriminációval megvádolt étterem azóta bocsánatkérésre kényszerült. Közleményében hangsúlyozta, hogy az étteremnek nem állt szándékában Haront sem diszkriminálni, sem megszégyeníteni. Azonban az étterem azt is leszögezte, hogy a vendég öltözete ellen emelt kifogás – Haron állításával ellentétben – nem transzfób támadás volt, hanem mindössze kísérlet arra, hogy az ott vacsorázó többi vendég számára is kellemes közeget tudjanak biztosítani. Haron a közösségi oldalakon és a belga televízióban is kilátásba helyezte, hogy jogi útra tereli az ügyet.

Források: www.instagram.com, www.youtube.com, www.bladi.net, bx1.be/categories

 

Mostantól törvényesen is megbüntethetik az abortuszra váró nőket zaklatókat Spanyolországban

A jobboldali Néppárt és Vox kivételével a spanyol parlament jóváhagyta az új abortusztörvényt, de a Vox már most jelezte, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul a kérdésben. Az új előírások értelmében közmunkára ítélhetik, szélsőséges esetben pedig akár három hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják azokat, akik bármilyen módon zaklatják azokat a nőket, akik azért mennek el egy klinikára, hogy önként megszakítsák terhességüket. A képviselőcsoportok megállapodtak abban is, hogy az ilyen típusú zaklatási ügyekben az áldozat feljelentése nélkül is büntetőeljárás indulhat. A Néppárt szerint a törvény nem helyénvaló, mert sérti a véleménynyilvánítás szabadságát, a Vox szerint pedig valójában nem a nők védelmét, hanem az „abortuszt, mint üzletet támogatja”.

Forrás: www.rtve.es

 

Robotkutyák járőröznek majd az USA mexikói határán

Az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) robotkutyákat vásárolt és adott át az USA Vámügyi és Határvédelmi Hivatalának, amelyekkel a határvédelmi szerv a mexikói határ megfigyelését és a járőrözést végzi majd.

A robotkutyák – hivatalos nevükön automatizált földi megfigyelő járművek – bevetéséről azért döntött az USA legfőbb belbiztonsági szerve, mert a migránsok ezrei által ostromolt mexikói határszakasz életveszélyes közeggé vált az amerikai határőrök és a járőrözésre kiképzett kutyáik számára. Az új technológia felhasználásával anélkül fokozható a határvédelem hatékonysága, hogy eközben nem teszik ki életveszélyes támadásoknak a katonákat és négylábú társaikat.

A robotkutyákra bármilyen eszköz felszerelhető, például termikus, éjjellátó kamerák, kémiai, biológiai vagy akár nukleáris szenzorok. Továbbá rádióhullámmal, wifivel, GPS-szel is irányíthatók.

Az USA hadügyminisztériuma 2020-ban már alkalmazott robotkutyákat a katonai támaszpontok járőrözéséhez, az automatizált négylábúakat akkor is a Ghost Robotics biztosította. A cég azóta a Sword International vállalattal közösen olyan robotkutyák kifejlesztésén is dolgozik, amelyeket éles lőfegyverekkel szerelnek fel, és amelyek akár 1200 méterről is pontosan eltalálják a célpontot.

Forrás: www.rt.com

 

Már a bölcsődékben is bevezethetik a szexuális nevelést Spanyolországban

Az ellenzék élesen bírálja Pedro Sánchez kormányát amiatt, hogy már a kora gyermekkori nevelésben is lehetővé tette a genderideológia népszerűsítését. A február 2-i közlönyben ugyanis hivatalosan is lefektették, hogy már a 0–6 éves kor közötti gyerekek tantervébe is bekerülhetnek a szexualitással és a nemekkel kapcsolatos fogalmak. Bár az autonóm közösségek nem kötelesek bevezetni ezt, a jobboldal mégis kritizálja a „nemi konstrukciós politikát”. Madrid oktatási minisztériuma szerint nem helyénvaló ilyen kicsi gyerekeket szexualitással és nemi identitással kapcsolatos kérdésekkel terhelni. A jobboldali Vox is helytelennek tartja a tervet. Szerintük „a kormány és támogatói egybeolvadtak a genderideológia mantráival, a spanyol gyerekek pedig védtelenné váltak a sánchezi gendertörvényekkel szemben”. A királyi rendelet szerint már kisgyermekkorban megkezdődik a másokétól megkülönböztetett identitás kialakulása, vagyis a gyerekek a nemi sztereotípiákkal is ebben az időszakban találkoznak először. A kormány ezért fontosnak tartja, hogy minden gyermek megkapja a kellő figyelmet nemi identitásának felfedezése során. Úgy vélik: szükség esetén fel kell hívni figyelmüket a sokszínűségre és ezzel segíteni kell őket az önazonosítás útján, főleg mivel ebben az időszakban különösen fogékonyak arra, hogy a felnőttek fiú-lány sztereotípiáit kövessék. Pedro Sánchez kormányának célja, hogy mindenfajta, köztük a nemi alapú diszkrimináció is eltűnjön az oktatási rendszerből. 

Forrás: www.vozpopuli.com

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.