időjárás 25°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Nem indul újra a választásokon a leköszönő izraeli kormányfő

MTI
2022.06.30. 08:40 2022.06.30. 08:44
Nem indul újra a választásokon a leköszönő izraeli kormányfő

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök nem indul a következő országos választásokon – közölte a politikus szerda este. A leköszönő kormányfő bejelentette politikai pártja, a Jamina választott tagjainak, hogy nem kíván indulni a következő választásokon.

Miniszterelnökként mondott utolsó beszédében Bennett bejelentette azt is, hogy lemond pártja, a Jamina vezetéséről.

A Jamina új vezetője Ajelet Saked belügyminiszter lett. – Lojális katona maradok – fogalmazott Naftali Bennett. 

Az izraeli képviselőknek szerda este kellett volna szavazniuk a  parlament feloszlatásáról, de élénk belviták miatt egy nappal elhalasztották a voksolást. A parlament várható feloszlatása azt jelenti majd, hogy új választásokat írnak ki, amelyeket – a The Times of Israel című lap által idézett felmérések szerint – Benjamin Netanjahu és pártja nyerhet majd meg azzal hogy 58 bársonyszékük lesz a kneszetben. A már Saked vezette Jamina szerda este már közölte is, hogy támogatna egy jobboldali Netanjahu-kabinetet.

 

Borítókép: Naftali Bennett leköszönő izraeli miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a parlament, a knesszet jeruzsálemi épületében 2022. június 29-én (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.