Nem indul újra a választásokon a leköszönő izraeli kormányfő

Naftali Bennett pártjának vezetéséről is lemondott.

MTI
2022. 06. 30. 8:40
BENNETT, Naftali
Jeruzsálem, 2022. június 29. Naftali Bennett leköszönõ izraeli miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a parlament, a knesszet jeruzsálemi épületében 2022. június 29-én. Bennett bejelentette, hogy nem indul a következõ országos választásokon és lemond pártja, a Jamina vezetésérõl. Az izraeli képviselõknek ezen a napon kellett volna szavazniuk a parlament feloszlatásáról, de élénk belviták miatt egy nappal elhalasztották a voksolást. A parlament várható feloszlatása azt jelenti majd, hogy új választásokat írnak ki. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök nem indul a következő országos választásokon – közölte a politikus szerda este. A leköszönő kormányfő bejelentette politikai pártja, a Jamina választott tagjainak, hogy nem kíván indulni a következő választásokon.

Miniszterelnökként mondott utolsó beszédében Bennett bejelentette azt is, hogy lemond pártja, a Jamina vezetéséről.

A Jamina új vezetője Ajelet Saked belügyminiszter lett. – Lojális katona maradok – fogalmazott Naftali Bennett. 

Az izraeli képviselőknek szerda este kellett volna szavazniuk a  parlament feloszlatásáról, de élénk belviták miatt egy nappal elhalasztották a voksolást. A parlament várható feloszlatása azt jelenti majd, hogy új választásokat írnak ki, amelyeket – a The Times of Israel című lap által idézett felmérések szerint – Benjamin Netanjahu és pártja nyerhet majd meg azzal hogy 58 bársonyszékük lesz a kneszetben. A már Saked vezette Jamina szerda este már közölte is, hogy támogatna egy jobboldali Netanjahu-kabinetet.

 

Borítókép: Naftali Bennett leköszönő izraeli miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a parlament, a knesszet jeruzsálemi épületében 2022. június 29-én (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.