Többen meghaltak egy korzikai viharban

A tizenkét sérült közül egy személy állapota válságos.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 18. 17:46
A woman starts to cut a tree which fell down in Marato, close to Cognocoli Monticchi after strong winds on the French Mediterranean island of Corsica on August 18, 2022. - The violent storms that have been hitting the French Mediterranean since August 16, 2022 left three people dead and several injured on August 18, 2022 in Corsica, where rescue operations are also being carried out at sea. (Photo by PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP) Fotó: Europress/AFP/PASCAL POCHARD-CASABIANCA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hárman életüket veszítették és tizenketten megsérültek egy heves viharban csütörtök reggel a Franciaországhoz tartozó Korzikán – közölték a helyi hatóságok. Egy 13 éves kislány, egy 72 éves nő és egy 46 éves férfi veszítette életét, a 12 sérült közül pedig egy embert válságos állapotban kórházba kellett szállítani – közölte a prefektúra.

Egyes helyeken óránként több mint 136 kilométeres széllökések is voltak az országos meteorológiai szolgálat szerint. Körülbelül 45 ezer háztartás áramszolgáltatás nélkül maradt – közölte az EDF áramszolgáltató. Több hajó zátonyra futott vagy megrongálódott a nyugati part közelében, a rajtuk lévők kimenekítése megkezdődött – tájékozatott a francia tengerészeti hatóság.

Gilles Simeoni, a korzikai adminisztráció elnöke azt mondta: a vihar „rendkívül heves és teljesen kiszámíthatatlan” volt, de rövid ideig tartott. Simeoni a BFM tévét arról is tájékoztatta, hogy Emmanuel Macron francia elnök telefonon biztosította őt együttérzéséről.
   

Az utóbbi hetekben viharok, áradások, erdőtüzek felhőszakadások sújtották Franciaország majdnem teljes területét.


Bár Észak-Olaszország az utóbbi évtizedek legnagyobb szárazságától szenved, csütörtökön a korzikaihoz hasonló esetekről számoltak be a Franciaországgal szomszédos országból is. Több vasútvonalat le kellett zárni, miután a heves szél mobilöltözőket és egyéb strandokon található eszközöket kapott fel, és sodort a pályára, sőt az elektromos felsővezetékeket is megrongálta. Valentina Ghio, Sestri Levanti város polgármestere elmondta, hogy a veszély nem múlt el, hurrikánra kell számítani, ezért arra kérte a nyaralókat, hogy maradjanak távol a strandoktól.

 

Borítókép: Kidőlt fát aprít egy asszony Maratóban a Korzika szigetén lezajlott vihar után 2022. augusztus 18-án. (Fotó: PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.