időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Szijjártó Péter négy konzult rendelt a mérkőzés miatt Lipcsébe

Forrás: MTI
2022.09.23. 13:56 2022.09.23. 14:13
Szijjártó Péter négy konzult rendelt a mérkőzés miatt Lipcsébe

Négy konzult rendelt Lipcsébe Szijjártó Péter a Nemzetek Ligája péntek esti német–magyar mérkőzése miatt – erről a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban számolt be pénteken.

Szijjártó Péter közölte: több száz magyar szurkoló utazott és utazik Lipcsébe, őket szeretné tájékoztatni arról, hogy négy konzult rendelt Lipcsébe erre a napra. 

A konzulok közül ketten a Red Bull Arénába szervezetten érkező magyar szurkolókkal együtt fognak mozogni a városban, a mérkőzés ideje alatt pedig mind a négyen a helyszínen tartózkodnak. 

Elmondta, a német labdarúgó-szövetséggel és a rendőrséggel kötött megállapodás alapján a konzulok a Red Bull Arénában kapnak egy helyet, ahol dolgozni tudnak.

Közölte, ha valaki bajba került, a +49 30 203 10 300-as telefonszámon tud segítséget kérni, emellett a Müncheni főkonzulátuson és a Berlini nagykövetségen is 24 órás ügyelet működik.

A miniszter jó szurkolást kívánt, és reményét fejezte ki, hogy folytatódik a válogatott sikerszériája a Nemzetek Ligájában, valamint azzal kapcsolatban, hogy sok magyar gólról és kevés konzuli esetről fog szólni az este.

Borítókép: a lipcsei stadion várja a magyar szurkolókat is (Fotó: Rb.leipzig.de)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.