Egyre gyakoribbak az antiszemita indíttatású bűncselekmények

Forrás: tuzfalcsoport.blogstar.hu2022. 10. 04. 11:31
null
Berlin, 2021. május 16. Virrasztást tartanak az antiszemitizmus ellen és a zsidó közösségek védelmében egy zsinagóga elõtt Berlin Kreuzberg negyedében 2021. május 16-án. Németországban a hét eleje óta több mint tíz antiszemita és Izrael-ellenes incidenst regisztráltak. Több városban megdobálták kõvel a helyi zsinagógát, máshol izraeli zászlót égettek el, miután az izraeli-palesztin konfliktus felerõsödésével emelkedésnek indult az antiszemita incidensek száma. A legnagyobb szabású eset szombat este történt Berlinben, ahol az Izrael állam 1948-as megalapításának évfordulója alkalmából a palesztinok mellett tartott tüntetések egyikén több száz demonstráló összecsapott a megmozdulás biztosítására kivezényelt mintegy hatszáz rendõrrel. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

New York-i politikusok arról beszélnek, hogy komolyabb választ kell adni a város ortodox zsidó közösségeit célzó gyakori erőszakos cselekmények és zaklatások miatt – olvasható a Tűzfalcsoport Blogstar oldalon megjelent cikkben.

A tudósításból kiderül, hogy a múlt héten Ritchie Torres demokrata képviselő szövetségi vizsgálatot sürgetett, mert New York városának hatóságai nem emeltek vádat a zsidóellenes gyűlölet-bűncselekmények gyanúsítottjai ellen, amelyek annyira rutinszerűvé váltak az ortodox közösségek ellen, hogy csak a legkirívóbb incidensek váltak ismertté a közösségi médiában vagy a helyi politikusok Twitter-csatornáin. Nemrégiben Eric Adams polgármester ígéretet tett arra, hogy a zsidók elleni támadásokat nem tűrik tovább.

 

A New York-i zsidók elleni támadásokat gyakran „egyházi” problémaként kezelik, nem pedig olyan jelenségként, amely hatással van a szélesebb körű polgári és társadalmi rendre – mutatott rá Armin Rosen, New York-i újságíró.

 

A Tűzfalcsoport azt írja, hogy még ha ez meg is változik, és a döntéshozók és a nagyközönség is elkezdi ezen eseményeket aktív polgári válságként kezelni, a probléma mélyebb korróziót tükröz. Amerika legnépesebb városa büszke arra, hogy a biztonság és a tolerancia különleges helye a világ különböző népei számára, de a zsidók elleni támadások üteme, valamint a szégyenletes valóság iránti általános közöny ezt öncélú mítosznak mutatja.

 

New York egyre kaotikusabb, erőszakosabb, és úgy tűnik, hogy a méltányosság és a multikulturalizmus hivatalos, sőt szemipopuláris fétise még rosszabb bánásmódot eredményezett bizonyos kisebbségi csoportokkal szemben. Csak az elmúlt hónapban 13 olyan New York-i, zsidók elleni erőszakról vagy zaklatásról számoltak be, amelyek antiszemita jellegűeknek tűnnek.

 

A Tűzfalcsoport megdöbbentő számról ír, amely bizonyíték arra, hogy New Yorkban a büntetlenség érzése jelen van bizonyos emberek megtámadásakor. A körülmények kedvezők a New York-i zsidók leendő bántalmazóinak, még Torres és Adams kijelentései ellenére is. A napokba három férfi, akik bűnösnek vallották magukat abban, hogy 2021 májusában egy szombat délután két ortodox zsidót bántalmaztak, mert nem voltak hajlandók „szabad Palesztinát” kikiáltani az Izrael és a Hamász közötti folyamatos eszkaláció miatt, megtudták, hogy nem kell börtönbe vonulniuk.

Az elmúlt hónap számai a társadalmi összeomlás rekordját mutatják, amely teljesen normálissá vált:

Augusztus 21.: Két 66 és 72 éves haszid férfit tűzoltó készülékkel permeteztek le reggel 6 óra körül, Williamsburg Brooklyn negyedében. Az idősebb áldozatot orrba ütötték. Mindkét támadást kamerák rögzítették, így mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a támadónak nem volt rablási indítéka.

Augusztus 22.: Három tinédzser elvett egy kipát egy 13 éves fiútól Staten Island déli részén, egy szinte megrendítően brutális zaklatási cselekmény közben.

Augusztus 30.: Tinédzserek tömege vett körül egy haszid férfit Williamsburgban. Egyikük arcon ütötte, a járókelők ekkor sem avatkoztak közbe. Természetesen az egész konfrontációt egy mobiltelefon kameráján rögzítette valaki, aki szintén nem tett semmit a támadás megállításáért.

Szeptember 1.: Egy furcsán nyugodt hangú, megafonos férfi antiszemita összeesküvés-elméletekkel fogadta a Queens College hallgatóit, amelyek közül a legenyhébb az volt, hogy Izrael a holokauszt-jóvátételt használta Németország elpusztítására. A férfi a hét több napján is megjelent az egyetemen, és hasonlóan borzalmas dolgokat állított a muszlimokról, a keresztényekről és a feketékről.

Szeptember 4.: Egy 40 éves haszid nő és 20 éves fia fegyveres támadás áldozatává vált. Az autós támadó semmit sem mondott a kihallgatáson, ami azt jelenti, hogy az indíték rejtély marad a hatóságok előtt.

Szeptember 7.: Egy fiatalember üldözőbe vette a Crown Heights Chabad közösség egyik tagját az Eastern Parkway-en, antiszemita kirohanást követően megölve őt.

Szeptember 8.: Egy moped sofőrje, aki belecsapódott egy zsidó férfi által vezetett autóba, megtámadta az autóst, aki elhagyta a járművét, hogy segítséget kérjen. Bár ez önmagában nem volt antiszemita támadás, mégis lehetséges példája volt annak, hogy a zsidók mennyivel nagyobb veszélyben vannak, mint mások az ehhez hasonló, viszonylag ártalmatlan események során.

Szeptember 12.: Egy újabb fegyveres támadás egy haszid nő ellen Williamsburgban.

Szeptember 13.: Egy 30-as évei közepén járó férfi megütött egy 58 éves zsidót a far rockaway-i sétányon.

Szeptember 15.: Egy biciklivel közlekedő férfi lecsapta a kalapot egy ortodox zsidó járókelő fejéről a Borough Parkban.

Szeptember 17.: Ugyanazon a környéken történt incidens során egy nő leütött egy strámlit egy férfi fejéről a Borough Parkban.

Szeptember 19.: Négy 10. osztályos zsidó tanuló indult haza egy hétfő esti rendezvényről a flatbush-i jesivából, amikor egy férfi megállt mellettük autóval, letekerte az ablakot és pisztolyt szegezve rájuk azt mondta: „Fussatok haza!” Ez az eset a városi médiumok legnagyobb részében nem jelent meg.

A briteknél sem jobb a helyzet – az iszlamista, aki „szereti a halált”

Az angliai East Midlands régióban, Leicesterben zajló állandó erőszak közepette Mohammed Hidzsáb „iszlamista tudós” fenyegetéseitől hangos a sajtó – folytatódik a Tűzfalcsoport cikke a nagy-britanniai események elemzésével.

A Community Security Trust (CST) 2021-ben „befolyásos iszlamista youtuberként” jellemezte Mohammed Hidzsábot. Korábban részt vett egy Izrael-ellenes tüntetésen Londonban, ahol „kutyák” és zsidók megölésével fenyegetőzött. Korábban a The Jewish Chronicle is beszámolt az antiszemita megjegyzésektől hemzsegő BBC-interjúról, amiben Hidzsáb arról beszélt, hogy:

A különbség köztünk és közöttük az, hogy azt hiszik, számukra kezdődik az élet. Mi abban hiszünk, hogy az élet a halállal kezdődik. Nem törődünk a halállal. Szeretjük a halált.

 

Ha ezek a »kutyák« ismét közel kerülnek hozzánk, azt agressziónak fogjuk tekinteni, és megöljük őket!

 

– idézi a megdöbbentő kijelentéseket a Tűzfalcsoport cikke.

 

Ezen a videón Mohammed Hidzsáb látható, aki azt mondja egy rendőrfelügyelőnek, hogy ha nem viszik el a »kutyákat«, akkor megöli őket. A felvonulás tagjai a zsidók vérét követelik. A rendőrség nem tett semmit

 

– írta David Atherton népszerű televíziós egy Twitter-bejegyzésben.

A Tűzfalcsoport eredeti cikke IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Virrasztást tartanak az antiszemitizmus ellen és a zsidó közösségek védelmében egy zsinagóga előtt Berlin Kreuzberg negyedében 2021. május 16-án (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.