Erre kérte Zelenszkij Ferenc pápát

Csak akkor lehet béke, ha a szemben álló felek párbeszédet folytatnak egymással, legyen az akár közvetlen, akár közvetett módon – mondta el Ferenc pápa a floridai Telemundo spanyol nyelvű televíziónak adott interjújában az Ukrajnában dúló háborúval kapcsolatban.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 05. 26. 19:15
FERENC pápa
Vatikánváros, 2023. május 13. A Vatican News által közreadott képen Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadja Volodimir Zelenszkij ukrán államfõt a Vatikánban 2023. május 13-án. MTI/AP/Vatican News Fotó: Vatican News
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rómában csütörtök este bemutatott felvételen a pápa elmondta: az már politikai kérdés, hogy a tárgyalások előfeltételeként Oroszországot kötelezni kéne-e a megszállt területek elhagyására, ám hangsúlyozta, hogy egyeztetés nélkül nem lehet béke

Az interjúban az egyházfő beszámolt arról is, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra kérte őt, segítsen az Ukrajnából Oroszországba elhurcolt 16 ezer ukrajnai gyerek ügyében.

Belázasodott Ferenc pápa, törölték a programját

Ferenc pápa belázasodott, és emiatt lemondták a péntek délelőttre tervezett audienciákat – közölte Matteo Bruni, a Vatikán szóvivője. További részleteket nem közöltek a katolikus egyházfő egészségi állapotáról. Más programjait egyelőre nem törölték. A 86 éves Ferenc pápa március végén öt napot töltött kórházban légúti gyulladás miatt, akkor antibiotikumos kezelést kapott, és gyorsan meggyógyult.

Borítókép: A Vatican News által közreadott képen Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadja Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt a Vatikánban, 2023. május 13-án (Fotó: MTI/AP/Vatican News)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.