Erről beszélt Vlagyimir Putyin a Wagner-csoport akcióját követően + videó

Felelni fognak az árulásért azok, akik ezt a fegyveres felkelést megszervezték, így reagált Vlagyimir Putyin orosz elnök a Wagner zsoldoscsoport vezetőjének puccskísérletére. Az orosz államfő leszögezte, hogy kézben tartják a dolgokat.

2023. 06. 24. 9:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azok, akik a katonai lázadást szervezték és fegyvert emeltek harcostársaik ellen, elárulták Oroszországot. És ezért felelősségre fogják vonni őket. Oroszország polgáraként mindent megteszek az ország védelmében, drasztikus lépéseket fogok tenni – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton reggel az állami televíziós csatornákon közvetített beszédében. Az államfő arra reagált, hogy a Wagner zsoldoscsoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin katonai puccskísérletbe kezdett Oroszországban, arra hivatkozva, hogy az orosz védelmi tárca egy rakétázás során el akarta pusztítani a csapatát.

Putyin leszögezte, hogy az orosz fegyveres erők megkapták a szükséges parancsot a fegyveres felkelést szervezők semlegesítésére.

Hozzátette, hogy minden kihívást le fognak győzni és garantálja az emberek biztonságát. 

Vlagyimir Putyin a Wagner katonáihoz is szólt:

Arra kérem önöket, hogy ne kövessék el ezt a végzetes, tragikus hibát. Hogy hozzák meg az egyetlen helyes döntést: ne vegyenek részt a bűncselekményekben. Hiszem, hogy hazánkkal együtt minden megpróbáltatáson túljutunk, még erősebbek leszünk

– fogalmazott az orosz elnök a beszédében.

Putyin arról is beszélt, hogy gyakorlatilag a Nyugat teljes katonai, gazdasági és információs gépezete Oroszország ellen irányul. – Harcolunk népünk életéért és biztonságáért, szuverenitásunkért és függetlenségünkért – mondta, majd hozzátette, hogy ehhez a csatához, amelyben a nép sorsa dől el, egységre, megszilárdításra és felelősségre van szükség.

Minden olyan viszályt el kell vetni, amelyet külső ellenségeink kihasználhatnak és felhasználhatnak arra, hogy belülről aláássanak bennünket, ezért az egységünket megszakító cselekedetek valójában a népünktől, a bajtársainktól való hitehagyás

– jelentette ki az orosz elnök, aki leszögezte azt is, hogy az 1917-ben történtek nem ismétlődhetnek meg. 

Úgy véli, hasonló ahhoz az időhöz, most a túlzott ambíciók és a személyes érdekek hazaáruláshoz vezettek mind Oroszország, mind az orosz nép ellen, továbbá azok ellen, amiért rengetegen harcoltak és hősiesen meghaltak.

Borítókép: Vladimir Putyin orosz elnök a Szovjetunió ellen a II. világháborúban a náci Németország által indított támadás, a Barbarossa hadművelet kezdete 82. évfordulójának alkalmából az ismeretlen katona moszkvai sírjánál tartott megemlékezésen 2022. június 22-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.