Aszfalthoz ragasztották magukat a klímavédők + videó

Megbénítottak több németországi repülőteret a bolygó miatt aggódó erőszakos aktivisták.

Magyar Nemzet
2023. 07. 13. 11:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Utolsó Nemzedék (Letzte Generation) klímaaktivistái okoztak fennakadást a hamburgi és a düsseldorfi repülőtéren csütörtökön, miután a biztonsági kerítést átvágva bejutottak a létesítmények területére, és az aszfalthoz ragasztották magukat – közölték a hatóságok.

A hamburgi repülőtér üzemeltetői a Twitteren azt írták: 

megszakadt a járatüzemeltetés, mert illetéktelenek tartózkodnak a reptér üzemi területén.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a repülőtéren reggel hat óta szünetel a járatüzemeltetés, miután kilenc ember bejutott a létesítmény területére, és közülük nyolcan az aszfalthoz ragasztották magukat. Az aktivistákat a rendőrség megpróbálja eltávolítani a területről.

 A hamburgi repülőtér tájékoztatása szerint körülbelül tucatnyi járatot töröltek, és nem zárható ki, hogy a nap folyamán további fennakadások lesznek. Az Utolsó Nemzedék akciója egybeesett az iskolai nyári szünet kezdetével.

Ezzel egy időben a düsseldorfi repülőtéren is hasonló akcióra került sor. Itt hét aktivista okozott fennakadást, miután hozzáragasztották magukat a kifutópályához. A klímaaktivisták itt is a biztonsági kerítésen keresztül jutottak be a repülőtér területére. Tevékenységükkel jelentős fennakadásokat okoztak a reptér üzemeltetésében. Az Utolsó Nemzedék jelezte:

a német kormány klímaválság területén megmutatkozó cselekvésképtelensége és törvényszegése ellen tiltakoznak.

Az aktivisták korábban számos figyelemfelkeltő akciót szerveztek, és többször ragasztották magukat az aszfalthoz forgalmas területeken, vagy dobáltak meg étellel és itallal híres műalkotásokat.

Borítókép: Reptéri várakozás, illusztráció (Fotó: Pixabay, Jan Vasek)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.