időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Tucker Carlson: A Biden-kormány megtiltotta, hogy interjút készítsek Putyinnal

Magyar Nemzet
Forrás: Die Weltwoche
2023.09.25. 12:55 2023.09.25. 21:53
Tucker Carlson: A Biden-kormány megtiltotta, hogy interjút készítsek Putyinnal

„Nos, az ukrajnai háború potenciálisan egy szuperhatalmak közötti nukleáris konfliktus. De tudunk mindent erről? Nem, mert nem szabad tudnunk. Megpróbáltam interjút készíteni Vlagyimir Putyinnal, de az amerikai kormány megállított ebben. Senki sem védett meg, senki sem mondta azt, hogy: lehet, hogy nem kedvelem ezt a fickót, de mégis csak joga van interjút készíteni bárkivel, és nekünk is jogunk van meghallgatni azt, amit Putyin mondana” – fogalmazott a Weltwoche svájci lapnak Tucker Carlson. 

Az amerikai Fox News hírcsatorna korábbi műsorvezetője jelenleg az X-en (korábban Twitteren) oszt meg interjúkat politikusokkal milliós nézettségeket elérve, köztük Donald Trump korábbi republikánus elnökkel vagy éppen Orbán Viktorral magyar miniszterelnökkel.

Hozzátette:

Putyin szavait tilos bemutatni. Hogy miért? Azt nem tudom, nem szavaztunk erről, de befizetem az adót és betartom a törvényeket.

„Amerikai állampolgár vagyok. Sokkal hűségesebb amerikai vagyok, mint mondjuk Joe Biden vagy Kamala Harris, aki nem is ebben az országban nőtt fel” – utalt arra, hogy az amerikai alelnök Kanadában nőtt fel. „Mégis ők mondják meg nekem, hogy milyen jó hazafinak lenni? Ez egy vicc” – nyomatékosított. 

Az interjú során az X-sztárja röviden beszélt Hunter Biden, az amerikai elnök fiának kétes ügyeiről, és „demensnek” nevezte Joe Bident, mondván „nem ő vezeti az Egyesült Államokat”. Majd hozzátette, hogy mindezzel vigyázni kell, mert az elmúlt hónapokban a demokrata adminisztráció több tucat politikai ellenfelét tartóztatták le. Majd kritikával illette azt is, hogy a Biden-adminisztráció az igazságszolgáltatási rendszert arra használja, hogy bebörtönözze Donald Trumpot.

Carlson elmondta azt is, mennyire élvezi, hogy utazgathat és különböző országok vezetőivel készíthet interjút. A portál a Fox Newsnál eltöltött idejéről és távozásáról is kérdezte. A véleményvezér válaszul sajnálatának adott hangot amiatt, hogy az amerikai médiában mára jobban félnek attól, hogy beperlik, megalázzák és kirúgják őket, mintsem attól, hogy pontosak legyenek.

A hitelesség miatt nem aggódnak, de amiatt igen, hogy valami nem divatosat vagy tilos dolgot mondanak. Vagyis, ami miatt igazán aggódnak, az az igazság kimondása

– fejtegette.

Carslon úgy véli, hogy mivel az emberek a rendelkezésükre álló információk alapján szavaznak, azt irányítva a szavazatukat is irányíthatja az aktuális hatalom – demokrácia ide, vagy oda. Szerinte az Egyesült Államokban a hírek kontrollja már megtörtént.

 

Borítókép: Tucker Carlson amerikai konzervatív politikai véleményformáló, a Fox News korábbi műsorvezetője (Forrás: Twitter/Michelle Maxwell)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.