Palacsintaparti – nem találja ki, kit hívott meg Putyin egy közös desszertezésre

Kitalálja, ki volt az a három politikus, akit baráti palacsintázásán látott vendégül az orosz elnök? Egyet elárulunk: Hszi Csin-ping kínai elnök. Ki volt a másik kettő?

Forrás: RIA-Kremlinpool2023. 10. 23. 8:20
Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök palacsintázik fotó Kreml
Palacsinta partin az orosz és a kínai elnök Fotó: Kreml
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mondhatni, hogy Vlagyimir Putyin gyakran hívja meg külföldi kollégáit palacsintára – kommentálják a Kremlhez közeli források az orosz elnöki invitálást. A finn elnök és Gyurcsány Ferenc 2007-ben, Hszi Csin-ping pedig 2018-ban részesült ebben a megtiszteltetésben – írja a Kremlinpool csatorna.

Palacsintaparti után moszkvai éttermi vacsora

Gyurcsány Ferenc később így emlékezett vissza a Putyin elnökkel való találkozóira, vacsoráira, illetve arra, amikor ő maga is vendégül látta az orosz elnököt: 

Az állam- és kormányfők egy részével olyan közvetlen, emberi kapcsolatom alakult ki, amely túlmutat a korrekt politikai partnerségen.

Erről a bukott politikus egy moszkvai baráti vacsora után beszélt egy újságírónak, az írás a Népszabadság 2009. november 25-i számában jelent meg.

HUNGARY-RUSSIA-PUTIN-GYURCSANY
Palacsintaparti Oroszországban, közös vacsora az Apró-villában – két momentum Putyin és Gyurcsány egykori barátságából  (Fotó: Dér Miklós/Pool/ AFP)

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök palacsintázik (Fotó: Kreml)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.