Szijjártó Péter: A konzuli védelemre regisztráltak üzenetet kaptak a következő evakuációs műveletről + videó

Ma újabb három magyar érkezett haza Izraelből.

2023. 10. 11. 18:32
SZIJJÁRTÓ Péter
Átadták a Nestlé 90 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását Bükön Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 220 személlyel tartja a külügyminisztérium a kapcsolatot, akik átmenetileg tarózkodnak Izraelben, és még a háborús helyzet előtt érkeztek oda, közölte Szijjártó Péter. 

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy mind a 220 magyar állampolgárnak igyekeznek segítséget nyújtani, hogy minél előbb haza tudjanak jönni, és biztonságban lenni. A konzulok és a nagykövetség 24 órás munkarendszerben dolgozik, de akadályozza őket a tény, hogy riadókor az óvóhelyre kell menniük. A telekommunikáció és az internetes kapcsolattartás nem működik makulátlanul, tette hozzá a külügyminiszter. 

Kiemelte, azon dolgoznak, hogy mindenkinek lehetővé tegyék a  biztonságos hazaérkezést, több evakuációs művelet több útvonalon is tervben van, szárazföldön, légi úton és vízen is. Szijjártó Péter azt is elmondta, újabb három magyar állampolgár tudott hazajutni a mai napon. 

Azok, akik kint vannak még Izraelben, a konzuli védelemre regisztráltak, egy üzenetet kaptak a következő evakuációs műveletről.

Arra kérte őket Szijjártó Péter, hogy gyorsan reagáljanak, ne várjanak. Azt is kérte mindenkitől, hogy ne hozzák nyilvánosságra a terv részleteit, mert azzal a végrehajtást és a biztonságot kockáztatják. 

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.