Antiszemita üzenetet írtak egy New York-i buszra

Gázoljátok el a zsidókat! – írták az egyik ülésre.

2023. 11. 24. 17:01
busz, buszsofőr, kormány Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Izrael és a Hamász közötti konfliktus miatt egyre fokozódik a feszültség az Egyesült Államokban is. Szerdán egy újabb nyugtalanító incidens történt, amikor egy New York-i tömegközlekedési buszon egy antiszemita üzenetet találtak, amelyen az állt, hogy 

„Gázoljátok el a zsidókat”. 

A Queens-i közlekedési vállalat, a Metropolitan Transportation Authority (MTA) egyik járművén volt a gyűlöletkeltő kifejezés.

Talea Wufka, az East Elmhurst és Jackson Heights városrészeken áthaladó Q49-es buszjárat egyik utasa a hátsó ülésen botlott bele a sértő üzenetbe. Wufka megdöbbenve készített egy fényképet, és azonnal jelentette az esetet az MTA-nak.

Minek ennyi gyűlölet? Egyszerűen nem tudom megérteni

– fogalmazott Wufka a New York Postnak adott nyilatkozatában, amelyben kifejezte, milyen mélyen érintette az eset.

Az MTA gyorsan reagált, és azonnali intézkedéseket tett. A megrongált buszt azonnal kivonták a forgalomból, és az érintett ülést megtisztították. Az érintett buszon körülbelül tíz utas szállt át a következő buszra, hogy folytathassa útját. Az MTA szóvivője elmondta: „A bejelentést az üzemeltető ellenőrizte, és továbbította a tranzitbusz-irányító központnak, amely utasítást adott arra, hogy a buszt azonnal kivonják az utasforgalomból, hogy a megrongált ülést megtisztíthassák”.

A New York-i rendőrség (NYPD) gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozó munkacsoportját értesítették, és jelenleg is folyik a nyomozás. Egyelőre nem történt letartóztatás az incidenssel kapcsolatban. A zsidó és muszlim közösségek elleni gyűlölet-bűncselekmények száma egyébként egyaránt megugrott, amit ez az elítélendő tett is példáz a New York-i buszon. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.