Újabb botrány a színházban: ki lesz az új igazgató?

Hivatalosan is kommentálták az igazgató felmentéséről szóló híreket. Az állítólagos új igazgató nem nyilatkozik.

2023. 11. 18. 7:39
A Diótörő Moszkvában
Jelenet Csajkovszkij Diótörő című balettelőadásából a moszkvai Balsoj színházban. Forrás: Damir Yusupov/Balsoj teatr Fotó: Damir Yusupov/Balsoj teatr Forrás: Damir Yusupov/Balsoj teatr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszámoltunk róla, hogy a moszkvai Bolsoj Színház jegypénztáraihoz rendőröket kellett kivezényelni, mert többször verekedés tört ki a várakozók közt. Minden évben jelentős az érdeklődés A diótörő előadásaira, de idén egészen botrányosra sikerült. Volt olyan nő, aki 59 órán állt sorba, hogy jegyhez jusson.

Rohamrendőröket kellett kivezényelni a botrányba fulladt jegyértékesítés miatt
A jegypénztárakhoz a rendőrséget is kirendelték. Forrás: YouTube képernyőkép/24MIR/Eurázsia

Péntek éjszaka folytatódott a méltatlan sorban állás, számolt be róla a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

És egy másik videó arról, hogyan kezdték osztani a karszalagot azoknak, akik jegyet akartak vásárolni.

Közben találgatások jelentek meg egy esetleges igazgatóváltásról is. Korábban az Izvesztyija írt arról, hogy felmenthetik a Bolsoj Színház igazgatóját. Dmitrij Peszkov a Kreml sajtótitkára kérdésekre válaszolva pénteken többször is elmondta, hogy nem az elnök nevezi ki a Bolsoj Színház igazgatóját. Az Izvesztyija úgy tudja, hogy a Bolsoj jelenlegi igazgatója, Vlagyimir Urin maga nyújtotta be lemondását. A színház sajtószolgálata a lap megkeresésére azt írta: 

A színház nem kommentál nem hivatalos értesüléseket

A Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórumon a Mariinszkij Színház művészeti igazgatója, Valerij Gergijev válaszolt az Izvesztyija kérdésére a Bolsoj Színház igazgatói posztjára való esetleges kinevezésről, mint mondta nem áll készen a feladatra és már nem szeretne többet dolgozni

Borítókép: Jelenet a Bolsoj Színház A diótörő című balett előadásából (Forrás: Damir Juszufov/Bolsoj Színház)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.