Elemér 2024. február 28.
logo

A túszok megölésével fenyegetőzik a Hamász

Magyar Nemzet
2023.12.11. 15:21
A túszok megölésével fenyegetőzik a Hamász

Bár továbbra is folynak a tárgyalások a Gázai övezetben október óta fogva tartott több mint száz túsz elengedéséről, a felek közt közvetítő Katar arra figyelmeztetett, hogy az izraeli bombázások szűkítik a tárgyalók lehetőségeit, míg a Hamász palesztin terrorszervezet egyenesen azzal fenyegeti Izraelt, hogy egyetlen további túsz sem szabadul élve, ha nem teljesítik a követeléseit.

Sem a fasiszta ellenség és annak arrogáns vezetése … sem a támogatói … nem vihetik el foglyaikat élve csere és tárgyalás, valamint az ellenállás követeléseinek teljesítése nélkül

− mondta Abu Obeida, a Hamász palesztin terrorszervezet fegyveres szárnyának szóvivője egy televíziós adásban, amelyről a The Times of Israel izraeli napilap számolt be.

A november 24-én életbe lépett tűzszünet során 110 túszt engedett szabadon a Hamász, azonban a fegyvernyugvás november 30-án véget ért, így az október 7-i, Izrael elleni támadás során elraboltak közül 117 ember továbbra is fogságban van, húsz még a támadás során vagy már a Gázai övezetben meggyilkolt áldozat maradványaival együtt – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatalára hivatkozva.

A túszok kiszabadítása ügyében közvetítő Katar miniszterelnöke vasárnap arra figyelmeztetett, hogy a Gázai övezet izraeli bombázása szűkíti a tárgyalók lehetőségeit.

A Hamász ellen immár a saját köreikből is kikelnek. Egy izraeli fogságban lévő korábbi gázai miniszter, Juszef al-Manszi szerint a palesztin terrorszervezetet vezető őrült emberek

elpusztították a Gázai övezetet. Kétszáz évvel vetették vissza.

A Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat által közzétett felvételen a korábbi kommunikációs miniszter azt mondja, hogy a Hamász gázai vezetője, Jahja Szinvár nagyzási hóbortban szenved, a Gázai övezet lakói pedig imádkoznak azért, hogy Allah megszabadítsa őket tőle. 

Borítókép: Izraeli légitámadásban megsemmisült épület romjai között kutatnak túlélők után palesztinok a Gázai övezet középső részén fekvő Deir el-Balahban 2023. december 8-án (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

Támadás Izrael ellen

ENSZ: A Gázai övezet lakóinak negyede egy lépésre van az éhínségtől

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.