Hidegrekord az Egyesült Államokban + videó

Extrém időjárás zavarja az előválasztásokat.

Forrás: HírTV2024. 01. 14. 13:59
Snow Accumulates in Hokuriku Region in Japan
A person clears snow accumulated on a vehicle in Sabae, Fukui Prefecture on Dec. 23rd, 2023. The Japan Meteorological Agency issued heavy snow warning in the prefecture and the heavy snow will increase the risk of major traffic disruptions.  ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Osamu Kanazawa / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Fotó: Europress/AFP/Osamu Kanazawa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban rendkívüli hideg tombol, a meteorológusok rekordokat megdöntő időt várnak hétfőre; olyan hideget, amilyet az ország modern történetében még soha nem tapasztaltak. Lesznek helyek, ahol a hőmérő akár mínusz 45 Celsius-fokot is mutathat. A sarkvidéki hideg nemcsak az embereket, hanem a politikai eseményeket is befolyásolja, hiszen több politikus is a kampányrendezvényei lemondására kényszerült, írta meg a Hír TV.

Az Egyesült Államok jelentős részén a hideg mellett havazásokra és tornádókra is fel kell készülni. Több mint 30 centiméternyi hó hullott le hirtelen, ezért a gépek és hólapátolók most az utakat és járdákat tisztítják.

A sok hó és a kiszámíthatatlan időjárás miatt a közlekedés is leállt több helyen, valamint százezrek maradtak áram nélkül az ország számos részén. 

Iowa állam például mínusz 42 Celsius-fokot is megélhet, ráadásul itt hétfőn republikánus előválasztásokat tartanak. Az Egyesült Államok volt elnöke, Donald Trump is lemondta három tervezett eseményét, míg más politikusok, mint például Nikki Haley és Ron DeSantis szintén visszaléptek több tervezett rendezvényüktől.

Borítókép: Rekordhideg az Egyesült Államokban (Fotó: Europress/AFP/Osamu Kanazawa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.