Csak egy fotót akart, szörnyű halált halt egy nő

A legfelsőbb bíróság szerint lett volna alternatív útvonal, így nem kell fizetnie a tehenek gazdájának.

Forrás: Bild2024. 02. 03. 19:09
Forrás: Forrás: https://pexels.com/Jan%20Koetsie
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 70 éves tiroli nő figyelmen kívül hagyta az alpesi túrázók egyik szabályát, miszerint békén kell hagyni a teheneket, főleg akkor, ha borjaik is vannak. Nagy árat fizetett érte. A nőt és kutyáját a tehenek halálra taposták a tiroli Erlben, most pedig fordulópont következett be az Innsbrucki Legfelsőbb Regionális Bíróság (OLG) előtt a 2017 óta tartó jogi vitában.

Első fokon először 80 ezer eurós kártérítést kellett volna fizetnie a gazdának, akié a tehenek voltak, ám a  legfelsőbb területi bíróság most döntött erről, és jogilag elutasította a nő hozzátartozóinak követeléseit.

A tragédia azután következett be, hogy az asszony le akarta fényképezni a teheneket és borjaikat, miközben a kutyájával sétált le a hegyről egy nyílt alpesi legelőn. Az első pár fotón még látszik, hogy békésen fekszenek az állatok, ám ahogy közelebb ment, hogy minél jobb képet készíthessen, a tehenek agresszívak lettek és a nőre támadtak, aki menekülés közben elesett, az állatok pedig átrohantak rajta.

Az Innsbrucki Legfelsőbb Regionális Bíróság határozatában kimondta, hogy a legelőket és az alpesi legelőket nem feltétlenül kell elkeríteni, kivéve, ha a múltban történtek incidensek az állatokkal. Ráadásul ebben az esetben egyébként is lett volna egy kerítéssel biztosított alternatív útvonal.

Borítókép:Illusztráció. (Fotó: Pexels.com/Jan Koetsie)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.