Az európai közvélemény nem szeretne Ukrajnából érkező koporsókat + videó

Amikor a franciák szembetalálták magukat az oroszokkal Afrikában, akkor mindenhol ők húzták a rövidebbet.

Forrás: Hír FM2024. 03. 30. 11:00
null
Forrás: Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldalnak – legyen az európai vagy magyarországi – nem erkölcsi alapon, hanem érdekalapon nyugvó politikája van – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Lajkó Fanni, az AK elemzője. – Régi, pacifista politikájuk teljes ellentéte, amit most művelnek, háborúpártiak lettek, fegyvert akarnak küldeni, most már az is szóba jött, hogy akár katonákat is. Macron egyszer katonákat akar küldeni, aztán ezt a gondolatmenetét tévesnek találta, majd mégis katonákat akar küldeni. Őrültség az egész – vélte Lajkó Fanni.

– Ha hivatalosan Ukrajnába mennek francia katonák, még ha nem is vesznek részt a harcokban, csak fegyverraktárakat ellenőriznek vagy kiképzőközpontokban üldögélnek, és becsapódik egy Kindzsal rakéta, megöl harminc francia katonát, akkor a francia kormánynak lépnie kell – fejtette ki Dornfeld László, az AK vezető elemzője. – Innentől kezdve csak az lenne a kérdés, hogy mikor eszkalálódik a konfliktus még tovább.

Azt hinni, hogy Európa legyőzheti Oroszországot azért is egy rossz felvetés, mert nem ez a történelmi tapasztalat – mondta a vezető elemző. – Ha Európába elkezdnek érkezni a koporsók, akkor a közvélemény nagyon hamar a háború ellen fordulna. Az EU nincs felkészülve egy háborúra, Európa a háború után sem állt neki a katonai fejlesztéseknek, a német kancellár százmilliárd eurót ígért a hadseregének, de ebből egy petákot sem láttak még. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy amikor a franciák Afrikában szembetalálták magukat az oroszokkal (a Wagner zsoldosaival), mindenhol ők húzták a rövidebbet – sorolta Dornfeld László.

Lajkó Fanni emlékeztetett arra: – Közeleg az európai parlamenti választás. Most már tagállami szinten is megjelent az, hogy az uniós polgárok mit tartanak fontosnak, mi az, ami eldöntheti a választást, és ilyen kérdés a háború. Most akár az EP-választások, akár a tagállami választások a közeljövőben három kérdés körül fognak forogni: az egyik a háború, a másik a migráció, a harmadik a gender – mondta az Alapjogokért Központ elemzője.

Az Igazság órájának fenti adását itt tekinthetik meg: 

Borítókép: Az igazság órája című műsor logója (Forrás: YouTube-képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.