Donald Trump a győzelmi beszédében a békéről, a gazdaságól és a migrációról is szót ejtett

A gazdaság, a bűnözés és a határvédelem voltak a fő témái Donald Trump volt amerikai elnök győzelmi beszédének, amelyet a szuperkedd alkalmából tartott eredményváró partin mondott Mar-a-Lagóban.

2024. 03. 06. 7:13
TRUMP, Donald
Richmond, 2024. március 3. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóihoz beszél a Virginia állambeli Richmondban tartott kampánygyûlésén 2024. március 2-án. Virginiában március 5-én, az úgynevezett szuperkedden tartanak elõválasztást, amikor az ország 15 államában döntenek a republikánus szavazók az elnökjelölt személyérõl, azaz mintegy 800 delegálti szavazatról. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: Jim Lo Scalzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt amerikai elnök szerint szomorú volt az elmúlt időszak az Egyesült Államokban, Joe Biden pedig a legrosszabb elnök az ország történetében.

TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnök. Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell

Támadta utódja gazdaságpolitikáját. – Az országromboló infláció tönkreteszi a középosztályt – mondta, hozzátéve, hogy az ő hivatali ideje alatt nem volt infláció.

A határvédelemről és az illegális migrációról is szót ejtett. Dicsérte Greg Abbott texasi kormányzó erőfeszítéseit, miközben az illegális migránsok özönlenek Kaliforniába és Arizonába, mert ezek a kormányzók nem tesznek semmit.

Határokra van szükségünk, és szabad és tisztességes választásokra, különben nincs országunk

− hívta fel a figyelmet.

Emberek milliói szállják meg az országunkat. Ez egy invázió. Ez a legrosszabb invázió. Valószínűleg még soha nem volt ehhez fogható

− emelte ki Donald Trump.

Szomorú látni, hogy mi történik a városainkkal. A városainkat elárasztja a migránsbűnözés, és ez a Biden-féle migránsbűnözés

− mutatott rá a volt elnök, hozzátéve, hogy a migránsok a saját országukban nem mernék megtenni azt, amit az Egyesült Államokban megtesznek.

A világ rajtunk nevet

− figyelmeztette hallgatóságát.

Szégyennek nevezte, hogy míg néhány éve az Egyesült Államok energiafüggetlen volt, most Venezuelától vásárol olajat.

Elmondta, hogy jelenleg az amerikai sajtó nem szabad és nem tisztességes.

Régebben a sajtó volt az ország rendfenntartója. Most már senki sem bízik bennük, és ezt a bizalmat vissza kell szereznünk

− mondta a volt elnök.

Kiemelte, hogy az ő hivatali ideje alatt nem voltak háborúk, sikerült legyőzni az Iszlám Államot, megkötötték az Ábrahám-megállapodásokat és javultak az ország külkapcsolatai.

Donald Trump volt elnök a rendelkezésre álló adatok alapján a szuperkedd tizenöt republikánus előválasztásából Vermont kivételével az összeset megnyerte, ezzel óriási lépést tett az elnökjelöltség felé.

 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.