Súlyos vádakkal dobálózik Trump korábbi ellenfele

Durva támadást intézett Donald Trump volt amerikai elnök ellen egy korábbi ellenfele. Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter és elnökjelölt egy podcastben támadta Trumpot.

2024. 04. 21. 14:29
Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Bloomberg/Jeenah Moon)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy podcast adásban illette súlyos vádakkal korábbi ellenfelét Hillary Clinton, aki 2016-ban Donald Trumppal szemben vesztette el az amerikai elnökválasztást. Clinton szerint a volt elnök azért van olyan jó véleménnyel Vlagyimir Putyin orosz elnökről, mert hasonlítani szeretne rá – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál.

Putyin azt teszi, amit ő [Trump] szeretne: megöli az ellenzékét, bebörtönzi az ellenzékét, száműzetésbe kényszeríti az újságírókat és másokat, mindenféle ellenőrzés és egyensúly nélkül uralkodik

– fogalmazott Clinton, hozzátéve, hogy „ez az, amit Trump valójában akar”.

2016-os választási veresége óta Clinton többször hangoztatta, hogy Trump Oroszországnak dolgozik, nemrégiben pedig arról győzködte a demokrata választókat, hogy ha idén novemberben Trump győz, kilépteti az Egyesült Államokat a NATO-ból, és tekintélyelvű uralmat vezet be – mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Tavaly szeptemberben egy Jen Psakinak, a Fehér Ház korábbi szóvivőjének adott interjúban Clinton arra figyelmeztetett, hogy Putyin megpróbál majd beavatkozni a 2024-es amerikai elnökválasztásba, de bizonyítékokkal nem szolgált. 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Bloomberg/Jeenah Moon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.