Négy civilt gyilkolt meg egy német katona

Borzalmas vérontásra derült fény Németországban pénteken.

Forrás: Bild2024. 03. 01. 21:39
null
Rotenburg, 2024. március 1. Bûnügyi helyszínelõ a rotenburgi Von Düring laktanyában elkövetett lövöldözést követõen 2024. március elsején. Egy katona a volt barátnõjével és annak háromfõs családjával végzett majd késõbb feladta magát. MTI/AP/DPA/Sina Schuldt Fotó: Sina Schuldt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy német katona megölte volt élettársa új barátját és édesanyját az alsó-szászországi Westervesedében. Ráadásul pár kilométerrel arrébb volt barátnőjét és annak gyermekét is. 

Pénteken kora reggel kihívták a rendőrséget egy családi házhoz Scheesselben, miután lövöldözés történt hajnali fél három körül. A rendőrök az ingatlan teljes területét lezárták, géppisztolyokkal biztosították az épületet, majd lerohanták azt. 

A rendőrök órákig helyszíneltek, hogy rekonstruálják az eseményeket. A robbanóanyagok hatástalanítására specializálódott csapat is a helyszínen tartózkodott arra az esetre, ha találtak volna valamilyen robbanószert a házban.

Így fogták el a gyanúsítottat

A rendőrség szerint a katona a bűncselekményt követően Rotenburg város laktanyájába hajtott. Ott leparkolta autóját, kiszállt, berohant a rendőrségre és feladta magát. Társai hívták ki a rendőrséget, majd letartóztatták a gyilkost, akinek egyelőre nem ismert az indítéka.

Átvizsgálták a gyanúsított autóját is, a járműben Molotov-koktélt is találtak, valamint több lőszert is, amiket szintén lefoglaltak a rendőrök. Az ügyészség egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy a gyanúsított fegyverei a katonaságtól származnak-e.

Borítókép: Bűnügyi helyszínelők dolgoznak egy bűncselekmény után (Fotó: MTI/AP/DPA/Sina Schuldt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.