Trump és Biden is bebiztosította jelöltségét

Bár hivatalossá csak a nyáron válik majd, mind Donald Trump volt amerikai elnök a republikánusoknál, mind Joe Biden jelenlegi elnök a demokratáknál bebiztosította a jelöltséget. Trump újabb három államban győzött az előválasztáson, és ezzel megszerezte a kellő számú delegáltat.

2024. 03. 13. 6:58
TRUMP, Donald
Rome, 2024. március 10. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök beszél támogatóihoz a Georgia állambeli Rome-ban rendezett kampányeseményen 2024. március 9-én. Georgia államban március 12-én rendeznek elõválasztást. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Erik S. Lesser Fotó: Erik S. Lesser
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Georgia, Mississippi és Washington államokban is győzött Donald Trump volt amerikai elnök, így megszerezte a republikánus elnökjelöltséghez szükséges számú delegáltat – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál. Trump a saját közösségi hálózatán közzétett posztjában nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a republikánus párt elnökjelöltje lehet.

Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök. Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser

 

Donald Trump utolsó riválisa, Nikki Haley a szuperkedden elszenvedett veresége után szállt ki az előválasztási küzdelemből, amikor a tizenöt állam közül csupán egyben sikerült győznie.

Joe Biden jelenlegi elnök szintén elérte a kellő számot, így a két párt nyári kongresszusa végén valószínűleg őket nevezik meg elnökjelöltekként.

Ezzel körvonalazódik a 2020-as elnökválasztás visszavágója, amihez hasonlóra 1956 óta nem volt példa – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Bár a lényegi kérdés eldőlt, az előválasztási folyamat folytatódik, a republikánusok számára Hawaii állam jelölőgyűlésével.

 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.