Káosz Amerikában, rendőröket gyilkoltak meg + videó

Négy rendőr életét vesztette, négy másik pedig megsebesült egy lövöldözésben hétfőn, amikor egy körözött férfi elfogására készültek az Egyesült Államok délkeleti részén, Észak-Karolina államban.

Forrás: MTI2024. 04. 30. 8:27
Multiple officers shot in Charlotte
Brutális rendőrgyilkosság helyszíne Amerikában. (Fotó: Peter Zay / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Johnny Jennings helyi rendőrfőnök újságíróknak arról számolt be, hogy a rendőröket lövések érték, amikor a lőfegyver illegális birtoklása miatt elítélt férfi letartóztatására készültek Charlotte városban.

Brutális rendőrgyilkosság helyszíne Amerikában. (Fotó: Peter Zay / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)
Brutális rendőrgyilkosság helyszíne Amerikában (Fotó: Peter Zay / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)

A rendőrök viszonozták a tüzet, és halálos lövést adtak le a gyanúsítottra, mielőtt további lövésekkel szembesültek a házból. Egy 17 éves fiút és egy nőt őrizetbe vettek – tette hozzá. 

Charlotte városának és a rendőri hivatásnak egy abszolút tragikus napjaként jellemezte a történteket a rendőrfőnök.

Legalább egy gyanúsítottat holtan találtak az ingatlan hátsó udvarán, miután a rendőrök viszonozták a tüzet

 – írta a Charlotte-Mecklenburg-i rendőrség az X közösségi oldalon a mintegy három órán át tartó összecsapást követően.
Joe Biden amerikai elnök részvétét és támogatását fejezte ki – tájékoztatott a Fehér Ház. Merrick Garland igazságügyi miniszter pedig nyilatkozatában megdöbbenésének adott hangot.

Borítókép: Brutális rendőrgyilkosság helyszíne Amerikában, Charlotte-ban. (Fotó: Peter Zay / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.