Megszólalt az orosz védelmi miniszter a Moszkva és a NATO közötti háborúval kapcsolatban

A tárcavezető elárulta, hogy Oroszországnak érdekében áll-e megtámadni az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét. Szergej Sojgu úgy fogalmazott: megvédik népüket a történelmi területeiken.

Forrás: Lenta.ru2024. 04. 26. 11:29
SOJGU, Szergej
Pleszeck, 2024. április 24. Az orosz védelmi minisztérium által 2024. április 24-én közreadott videóról készített képen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy ülésen vesz részt az Arhangelszki területen lévõ pleszecki katonai kísérleti ûrrepülõtérre tett látogatásán 2024. április 24-én, az Ukrajna elleni orosz háború idején. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországnak sem katonai, sem geopolitikai érdeke nem fűződik a NATO-tagországok megtámadásához. Ezt mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az észak-atlanti szövetség országai elleni orosz támadás lehetőségéről – írja a Lenta.ru.

SOJGU, Szergej
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (k) az Arhangelszki területen lévő pleszecki katonai kísérleti űrrepülőtérre látogat 2024. április 24-én, az Ukrajna elleni orosz háború idején. Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Mint a miniszter kifejtette, Oroszország lépései kizárólag emberei védelmét célozzák, ugyanakkor Moszkva mindent megtett a stratégiai stabilitás fenntartása érdekében.

Egyszerűen megvédjük népünket a történelmi területeinken

 – összegzett a tárcavezető.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz belügyminisztérium vezetőségének kibővített ülésén Moszkvában 2024. április 2-án. (Fotó: MTI/AP/Kreml pool/Pavel Bednyjakov)
Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz belügyminisztérium vezetőségének kibővített ülésén Moszkvában 2024. április 2-án. Fotó: MTI/AP/Kreml/Pavel Bednyjakov

Korábban Vlagyimir Putyin azt hangsúlyozta: a különleges művelet nem egy háború kezdete, hanem a Kijev által 2014-ben kirobbantott konfliktus lezárására tett kísérlet a Donbászban.

Mint arról beszámoltuk, a német védelmi miniszter ugyanakkor amiatt aggódik, hogy Moszkva jóval több fegyverrel rendelkezik, mint amennyire az ukrajnai háborúban szüksége van. Oroszország már most is több fegyvert és katonai felszerelést gyárt, mint amennyire szüksége van az Ukrajna elleni háborúhoz. Vlagyimir Putyin megtölti a fegyverraktárait – jelentette ki Boris Pistorius német védelmi miniszter. Óva intett attól, hogy azt gondolják, Vlagyimir Putyin orosz elnök csak óvatosságból halmoz fel fegyvereket. Ehelyett a Kreml főnökének más tervek lehetnek a fejében – tette hozzá Pistorius.

 

Borítókép: Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy ülésen vesz részt az Arhangelszki területen lévő pleszecki katonai kísérleti űrrepülőtérre tett látogatásán 2024. április 24-én, az Ukrajna elleni orosz háború idején (Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.