Orosz drónok támadásában többen megsebesültek Odesszában

Oroszország drónokkal mért csapást a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosra, ahol hét ember megsebesült, köztük két gyerek.

Forrás: MTI2024. 04. 23. 11:41
null
Viszokopolje, 2024. április 21. Lövedékdarabot szállítanak el gazdák egy termõföldrõl a Harkiv megyei Viszokopolje falu határában 2024. április 20-án. Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója szerint az utóbbi egy napban 15 települést ért orosz ágyútámadás a kelet-ukrajnai megyében. A kormányzó két civil haláláról számolt be, és három sebesültrõl. MTI/EPA/Szergej Kozlov Fotó: Szergej Kozlov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oleh Kiper, az odesszai terület kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy a városban több lakóépület megrongálódott és kigyulladt. A városvezetés hozzátette, hogy legalább 14 lakásban keletkezett kár.

Az ukrán légierő arról számolt be, hogy Oroszország összesen 16 támadó drónt indított Ukrajna ellen, valamint két rövid hatótávolságú Iszkander ballisztikus rakétát. A légvédelmi rendszerek 15 drónt megsemmisítettek Odessza, Kijev, Mikolajiv és Cserkaszi régió fölött. A légierő tájékoztatójában arra nem tért ki, hogy mi történt a rakétákkal.

A Kijev felé indított összes orosz drónt megsemmisítették – közölte Szerhij Popko, a fővárosi katonai közigazgatás vezetője a Telegramon, hozzátéve, hogy nem érkezett jelentés a támadásból származó károkról vagy sérülésekről.

Szintén a Telegramon Mikolajiv kormányzója, Vitalij Kim azt mondta, hogy egy lezuhant drón darabjai kereskedelmi épületet rongáltak meg.

Borítókép: Lövedékdarabot szállítanak el gazdák egy termőföldről a Harkiv megyei Viszokopolje falu határában 2024. április 20-án. Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója szerint az utóbbi egy napban 15 települést ért orosz ágyútámadás a kelet-ukrajnai megyében. A kormányzó két civil haláláról számolt be, és három sebesültről (Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.