Szigorúbb törvényeket követelnek a nők védelméért Ausztráliában + videó

A közelmúltban elkövetett gyilkosságok újra rávilágítottak a nők elleni erőszak problémájára. Ausztrália miniszterelnöke többször is járványnak minősítette a nemi alapú erőszakot.

Forrás: BBC2024. 04. 29. 12:05
Anthony Albanese (k) ausztrál miniszterelnök. (Fotó: Saeed KHAN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztrália-szerte tüntetések zajlottak, válaszul a közelmúltban tapasztalható nők elleni erőszakhullámra. A demonstrálók azt akarták, hogy szigorúbb törvényeket vezessenek be a nemi erőszakkal kapcsolatos esetek megszüntetése érdekében, írta a BBC brit hírügynökség. 

Alternatív feljelentési lehetőségeket szeretnénk a túlélők számára, hogy tiszteletben tudjuk tartani a történetüket és a gyógyulási folyamatukat. És azt is követeljük, hogy a kormány elismerje, ez egy rendkívüli helyzet, amely azonnali beavatkozást követel. 

– nyilatkozta a tüntetések szervezője, Martina Ferrara. 

A fővárosban  rendezett felvonuláson, amelyen több ezer ember vett részt, Anthony Albanese miniszterelnök elismerte, hogy a kormánynak minden szempontból jobban kell kezelnie ezt a problémát. 

Változtatnunk kell a kultúrán, a hozzáálláson, a jogrendszeren és a kormány minden megközelítésén az üggyel kapcsolatban!

– nyilatkozta Albanese. 

Nem az első eset, hogy ilyen ügyben tüntetéseket szerveznek Ausztráliában, 2021-ben országszerte demonstráltak a parlamentben és a társadalomban jelenlevő szexuális visszaélések ellen.  

 
Borítókép: Anthony Albanese (k) ausztrál miniszterelnök. (Fotó: Saeed Khan / AFP)
  
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.