Tucker Carlson interjút készített Putyin ideológusával, akinek meggyilkolták a lányát

Korábban autóba rejtett bomba végzett Alekszandr Dugin lányával. A filozófust most az amerikai véleményvezér kérdezte.

2024. 04. 30. 11:01
Tucker Carlson amerikai véleményvezér (Fotó: RYAN LIM / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjút Alekszandr Dugin orosz filozófus. Az ismert amerikai véleményvezér ezzel kapcsolatban az X-en azt írta, Dugin lányát az ukrán különleges szolgálatok gyilkolták meg.

Alekszandr Dugin a leghíresebb politikai filozófus Oroszországban. Elképzeléseit annyira veszélyesnek tartják, hogy az ukrán kormány meggyilkolta a lányát, és az Amazon nem adja el a könyveit. Moszkvában beszéltünk vele

 – tette közzé Carlson hétfőn.

Az amerikai újságíró húszperces interjút közölt a neves orosz filozófussal és politikai kommentátorral. Az interjú hétfőn jelent meg Carlson YouTube-csatornáján.

A nyugati média Dugint Putyin agyának nevezi, mert állítólag befolyása van az orosz elnökre és az orosz elitre. Sajtóbeszámolók szerint a Nyugat lelkes kritikusa, Dugin szenvedélyesen támogatja Oroszország ukrajnai hadműveletét, és azt mondta, hogy független ukrán államnak „nem szabadna léteznie”.

Mint írtuk, korábban, 2022-ben autójába rejtett pokolgéppel végeztek Moszkva közelében Vlagyimir Putyin fő ideológusaként számon tartott Alekszandr Dugin lányával, Darja Duginával. Elképzelhető, hogy a célpont eredetileg nem a harmincesztendős nő volt, hanem az apja, ugyanis állítólag csak az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy külön utaznak. 

Az orosz hatóságok szerint ukrán ügynökök szervezték az akciót. Később több amerikai média is meg nem nevezett amerikai hírszerzési tisztviselőket idézett, akik szerint Washington úgy véli, az ukrán hatóságok valóban részt vehettek a merényletben.

Carlson úgy mutatta be Dugint, mint „olyan írót, aki nagy ötletekről ír”, azt állítva, hogy könyveit a Biden-kormányzat betiltotta az Egyesült Államokban. 

Nem lehet megvásárolni őket az Amazonon

– mondta.

A Carlsonnal folytatott beszélgetés során Dugin azzal érvelt, hogy a liberális ideológia, amely a Szovjetunió összeomlása óta de facto vitathatatlanná vált Nyugaton, a család fogalmának összeomlásához vezet. 

A család megsemmisül ennek az individualizmusnak a javára

– mondta, hozzátéve, hogy a liberalizmus természetes előrehaladása „elhagyott emberi identitáshoz” fog vezetni.

A következő szakasz: az új liberalizmus. Most nem a többség uralmáról van szó, hanem a kisebbségek uralmáról. Nem az egyéni szabadságról van szó, hanem az éberségről – mondta Dugin. 

Ez nem demokrácia. Ez a totalitarizmus

– fejtette ki a véleményét a filozófus. Hozzátette: a nyugati ruszofóbia egyik oka, hogy Oroszország és Vlagyimir Putyin elnök a hagyományos értékeket védi.

Putyin hagyományos vezető. Amint hatalomra került, elkezdte kiszorítani a globális befolyást Oroszországból. Elkezdett ellenállni a globális progresszív menetrendnek

 – magyarázta a filozófus.

Szerinte, ha valaki azt mondja, hogy a régi liberalizmust preferálja, a progresszív erők fasizmushoz, tradicionalizmushoz és konzervativizmushoz való ragaszkodással vádolhatják. Dugin úgy véli, Putyin kiáll a hagyományos értékek, az állami szuverenitás, a hagyományos család visszaállítása mellett.

Tucker Carlson korábban Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is készített interjút Moszkvában. Azt a beszélgetést több mint 212 millióan látták.

Borítókép: Tucker Carlson amerikai véleményvezér (Fotó: AFP/Ryan Lim)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.