Új helyszínt kell találni a brüsszeli „Orbán-konferenciának”, miután antifa-csoportok megfenyegették a Concert Noble-ot

Frank Füredi, az MCC Brussels ügyvezető igazgatója szerint ami történik, az abszolút tragédia.

2024. 04. 13. 21:23
ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke felszólal a Kereszténydemokrata Internacionálé (IDC-CDI) pártszövetség vezetőségi ülésén Marrákesben 2024. április 12-én. Fotó: Benko Vivien Cher Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Concert Noble mégsem ad otthont a jövő héten megrendezésre kerülő NatCon konferenciának – számolt be szombati cikkében a Politico. A portál szerint a rendezvényt az európai jobboldali politikusok „fényes találkozójaként” hirdették meg. 

A jövő héten Brüsszelben megrendezendő nemzeti konzervatív konferencia jövője azonban kétségessé vált, miután a házigazda helyszín visszalépett a rendezvénytől – írja a Mandiner. A tervek szerint többek között

Orbán Viktor, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Nigel Farage és Eric Zemmour francia politikus is részt vesz a konferencián.  

A rendezvény egyik szervezője, az MCC Brussels közölte, hogy jelenleg alternatív helyszínt keresnek. Frank Füredi, a szervezet ügyvezető igazgatója elítélte a helyszín döntését.

Antifák állhatnak a háttérben

„Ami az elmúlt napokban történt, az nem kevesebb, mint a szólásszabadság és a politikai véleménynyilvánítás válságát jelenti egész Európának. Abszolút tragédia, hogy az Európai Unió szívében, Brüsszelben befogadták a cancel-kultúrát. Politikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek aggódnia kellene amiatt, ami itt történik” – hangsúlyozta Füredi. A cikkben emlékeztetnek: a Brussels Times korábban arról számolt be, hogy

antifasiszta csoportok felszólították a helyszínt, hogy gondolják át a döntést, egyúttal bejelentették, hogy tiltakozást is terveznek a rendezvény ellen.

A portál szerint a NatCon az elmúlt években a nemzetközi agytrösztök egyik jelentős szereplőjévé vált, és erősen transzatlanti fókuszú. A jövő heti brüsszeli összejövetel lett volna a kilencedik rendezvénye, és a tervek szerint a nyáron Washingtonban is tartanak majd egy konferenciát.

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.