Az év legnagyobb gáláját sem kímélték az Izrael-ellenes tüntetők + videók

Megrohamozták az Izrael-ellenes tüntetők az Egyesült Államok egyik legnagyobb társasági eseményét, a New York-i Met-gálát, de a rendőrök felkészültek a fogadásukra. A tüntetők egy amerikai zászlót is felgyújtottak.

2024. 05. 07. 9:59
Izrael-ellenes  tüntetők
Izrael-ellenes tüntetők (Fotó: MTI/AP pool/Mary Altaffer) Fotó: Mary Altaffer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódnak az Izrael-ellenes tüntetések New Yorkban. Ezúttal nem az egyetemek kerültek a híradások középpontjába, hanem a Metropolitan Múzeum, amely a divatvilág egyik legjelentősebb társasági eseményének, a Met-gálának adott otthont. A rendőrség előre felkészült a tüntetőkre, kordonokat húztak fel az épület körül – számol be róla a The New York Post amerikai napilap.

Az Ötödik sugárúton menetelő tüntetők Izrael-ellenes jelszavakat skandáltak, közülük többeket a rendőrök őrizetbe vettek.

A demonstrálók az első világháborús amerikai katonák emlékművénél felgyújtottak egy amerikai zászlót, magát a bronz szobrot pedig telefirkálták – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat. 

Borítókép: Izrael-ellenes  tüntetők (Fotó: MTI/AP pool/Mary Altaffer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.