Új hírek érkeztek a merénylet áldozatául esett Ficoról

Robert Fico, a meglőtt szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben – közölte vasárnap Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter.

2024. 05. 19. 12:08
Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter Miriam Lapuniková kórházigazgató (b) és Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter (j) jelenlétében a merénylet áldozatául esett Robert Fico szlovák miniszterelnök állapotáról tájékoztatja a sajtót a besztercebányai F. D. Roosevelt Kórház előtt 2024. május 18-án.
Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter Miriam Lapuniková kórházigazgató (b) és Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter (j) jelenlétében a merénylet áldozatául esett Robert Fico szlovák miniszterelnök állapotáról tájékoztatja a sajtót a besztercebányai F. D. Roosevelt Kórház előtt 2024. május 18-án. Fotó: MTI/TASR/Ján Kroslák
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalinák azt mondta, hogy „egyelőre elmúltak a legrosszabb félelmek”, ugyanakkor a politikust még nem szállítják el a besztercebányai kórházból.

Ahogy korábban beszámoltunk róla a kormányfőt szerdán délután több lövéssel eltalálta egy merénylő. Juraj Cintulát, aki a lövéseket leadta, a bíróság előzetesen őrizetbe vette, mivel fennáll a szökés lehetősége.

A 71 éves Juraj Cintuláról azóta kiderült, hogy nem értett egyet Fico háborúellenes politikájával, ezért többször is tüntetett ellene. 

Árulók, kollaboránsok, éljen Ukrajna!

Bár a rendőrség egyelőre nem közölte a lövöldözés indítékát, Matus Sutaj-Estok belügyminiszter szerint teljesen világos, hogy a lövöldözésnek politikai indítéka volt, és azt állította, hogy Cintula nem értett egyet Fico azon lépésével, hogy bezárja a különleges ügyészséget, illetve az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás leállításáról szóló döntésével – számoltunk be be a Breitbart-ra hivatkozva.

Borítókép: Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter Miriam Lapuniková kórházigazgató (b) és Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter (j) jelenlétében a merénylet áldozatául esett Robert Fico szlovák miniszterelnök állapotáról tájékoztatja a sajtót a besztercebányai F. D. Roosevelt Kórház előtt 2024. május 18-án (Fotó: MTI/TASR/Ján Kroslák)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.