A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Gál Kinga: Erős konzervatív jobboldalra van szükség az Európai Parlamentben

Erős konzervatív jobboldalra van szükség az Európai Parlamentben – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz alelnöke Madridban, a spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű, többnapos politikai konvencióján, ahol a kontinens jövőjéről rendezett kerekasztal-beszélgetésen vett rész szombaton.

2024. 05. 18. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mondta, az elmúlt öt évben hibás döntések születtek Brüsszelben. 

Azokra a válságokra, amelyek az elmúlt időszakban Európát érték, gyakorlatilag az Európai Bizottság centralizmussal és a tagállamok gyengítésével válaszolt. Ezt a trendet meg kell fordítani 

– hangsúlyozta.

Gál Kinga kifejtette: a brüsszeli döntéshozók szembemennek azzal, ahogy az Európai Uniót annak idején az alapítóatyák elképzelték, mert nem a békét, az emberek jólétét, a stabilitást és a biztonságot szolgálják.

– Olyan háborús pszichózis van Brüsszel részéről, olyan döntések születnek, amelyek behozzák az illegális bevándorlókat, ahelyett, hogy a külső határokat védenék, amelyek veszélyeztetik a gyermekeink generációját, mert a genderpropagandát hoznák be az iskolába – fogalmazott.

A Fidesz alelnöke kitért arra is, hogy bízik a júliusban kezdődő soros magyar EU-elnökség sikerében, amelyen prioritást fognak élvezni az európai polgárokat érintő olyan valódi kérdések, mint az európai versenyképesség megerősítése vagy a védelmi képesség megerősítése.

– Annak ellenére, hogy a kettős standardok és az uniós hipokrita álláspont mellett folyamatosan arról beszélnek, hogy nem akarják hagyni, hogy nekünk meglegyen ez az elnökségünk – tette hozzá.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, A szabadság, szemben az eltörlés kultúrájával című kerekasztal-beszélgetésen arra hívta fel a figyelmet, hogy ma már a külpolitika rangjára emelkedett az érzelem- és ideológiavezérelt woke gondolkodásmód.

Ezért alakult ki szerintem ez a borzasztó háborús pszichózis Nyugaton, és ezért alakult ki, hogy kikopott a szótárukból a woke-istáknak, a liberálisoknak, a baloldalnak a béke, és csak a háborúról, csak a katonai utánpótlásról, csak arról tudnak beszélni, hogy ennek a konfliktusnak csak a harctéren lehet megoldása

– jelentette ki.

Mint fogalmazott: „Brüsszelben nem csak az a baj, hogy egy aljas ideológia rabjai, hanem az is, hogy a bürokraták érzelemvezéreltek, és a legmohóbb ellenszenvüket az ukrajnai háborúba öntik”. 

Hangsúlyozta: egész Európa érdeke a békepárti antiglobalista jobboldal összefogása, ezt a célt szolgálta a Budapesten rendezett CPAC Hungary konferencia is, az EP-választásokon pedig egy teljesen világos jobboldali alternatívára van szükség.

Habár a woke egy új, idegen hangzású szó számunkra, nagyon is jól ismerjük, ezt korábban úgy hívták, hogy kommunizmus. Csak most a bolsevikek bolsewoke-ok lettek, de igazából ugyanazt csinálják ma is, mint a kommunisták, az Isten, haza, család hármas egységét támadják

– fogalmazott Szánthó Miklós.

A szólásszabadságról szóló beszélgetésen Borja Montoro, spanyol karikaturista és Agustín Laje, argentin filozófus, író és influenszer mellett Julio Ariza, az Intereconomía médiacsoport elnöke úgy jellemezte az Alapjogokért Központot, mint „a világ egyik legfontosabb agytrösztjét, a CPAC Hungary szervezőjét, amely a konzervatív gondolkodás és politikai cselekvés legjelentősebb világszereplőit tömörítette egy helyre.” 

 

Szánthó rámutatott arra, hogy ez a rendezvény igyekszik megcáfolni azokat, akik szerint a jobboldali erők nem tudnak határokon átnyúlóan együttműködni: 

Meg kell mutatnunk június 9-én az EP-választásokon, hogy közös ügy a woke Brüsszel legyőzése. Az olyan pártoknak, mint a Vox és a Fidesz, meg kell mutatniuk, hogy a konzervatív reneszánsz összeköt minket.

Az EuropaViva24 rendezvény vasárnap politikai nagygyűléssel folytatódik, amelyen Santiago Abascal, a Vox elnöke ismerteti a párt programját a június 9-i európai parlamenti választásokra, egyúttal bemutatja a jelölteket is.

Az eseményhez videóüzenetet intéz Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni olasz kormányfő. Személyesen lesz jelen Javier Milei argentin elnök, Mateusz Morawieczki volt lengyel kormányfő és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke is.

Borítókép: Gál Kinga, a Fidesz alelnöke Madridban, a spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű, többnapos politikai konvencióján (Forrás: Facebook/Gál Kinga) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.