Élő közvetítés
Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Így vertek szét egy spanyol bárt a marokkói migránsok + videó

Az észak-afrikai férfiak óriási felfordulást hagytak maguk után, és baseballütővel fenyegették, illetve ütötték a vendéglátóhely tulajdonosait.

2024. 05. 12. 20:02
Az illegális migránsok még a határkerítésen is átmásznak, hogy Spanyolországba jussanak (Fotó: AFP/JOSE JORDAN)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy marokkói férfiakból álló csapat vert szét egy bárt a spanyolországi Gironában. Nem tudni pontosan, hogy mi áll az erőszak mögött, de a harc végül a vendéglátóhely lerombolásával és a tulajdonosok megfenyegetésével végződött, akikre baseballütővel támadtak rá. Az egyik venedégnek sikerült felvételt készítenie az eseményekről.

 

A képeken látszik, ahogy az egyik észak-afrikai migráns agresszíven dobálja a berendezéseket és rátámad egy fiatalemberre, aki megpróbálja kizavarni őt a bárból. Közben egy másik marokkói migráns jelenik meg a képen az ütővel, majd verni kezdi a pult mögött álló tulajdonosokat, akiket meg is dobálnak a bárszékekkel. Végül anélkül sikerült kitessékelni őket, hogy bárki megsérülne, viszont a hely ekkorra már romokban állt.

A rendőrség nem közölte, hogy mi áll a konfliktus mögött, de úgy tűnik, hogy egy olyan erőszakos csapatról van szó, akik Girona megyében már több helyen okoztak hasonló felfordulást.

Más spanyol régiókban is nő a migránsok által elkövetett különféle bűncselekmények száma. A héten Palma de Mallorcán két algériai és egy szenegáli férfi rabolt ki egy turistát erőszakkal. Mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezték, de a nyomozás még folytatódik, ugyanis ezek a férfiak vélhetően egy nagyobb, bevándorlókból álló bűnbandához tartoznak.

Az egyik telt házas ceutai befogadóközpontban eközben néhány napja szubszaharai és észak-afrikai migránsok között tört ki tömegverekedés, amelyben többen megsérültek, majd négy embert le is tartóztattak.

Spanyolországot példátlan illegális migrációs krízis sújtja. Április végéig már húszezer bevándorló érkezett az országba, ami háromszor több az elmúlt év azonos időszakához képest. Csak ezen a héten pénteken 265, szombaton pedig több mint száz főt húztak partra a Kanári-szigeteken. Ezeknek az embereknek a többsége nem rendelkezik sem tartózkodási, sem munkavállalási engedéllyel, így sokan bűncselekmények elkövetésével próbálnak pénzhez jutni.

Borítókép: Az illegális migránsok még a határkerítésen is átmásznak, hogy Spanyolországba jussanak (Fotó: AFP/Jose Jordan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.