Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Alapjogokért Központ: Pánik Joe Biden csúfos veresége után

Donald Trump és Joe Biden összecsapásától hangos a világ.

2024. 06. 28. 13:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kritikus pillanatokat tapasztalhatunk az amerikai elnökválasztás hajrájában. Az eddig kiélezett versenyben a tegnap esti elnökjelölti vita során egyértelműen Donald Trump, volt elnök kerekedett felül, miközben a demokraták bázisában pánikhangulat uralkodik Joe Biden vártnál is gyengébb szereplése miatt – jelentette ki Ernyei Magor, az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója a központ We win, they lose című rendezvényén.

 

 

A rendezvény vendége a nagy múltú Heritage Foundation vezető kutatója, Anthony Kim volt, akivel Ernyei Magor a közelgő amerikai elnökválasztásról, illetve a magyar–amerikai kapcsolatok előmozdításáról beszélgetett. Kim szerint az amerikai elnökválasztásban tegnap éjjel új fejezet kezdődött a két jelölt markánsan különböző teljesítménye miatt, merthogy

még a CNN statisztikái szerint is a tegnapi vitát Trump meggyőzően, 67 százalékkal nyerte meg.

Kiemelte ugyanakkor, hogy korai az ünneplés, a következő öt hónap sorsdöntő lehet a választásokon.

Ernyei és Kim egyetértettek abban, hogy a következő időszakban a szakpolitikákra érdemes koncentrálni, amelyek terén igen sok tekintetben egyetértés mutatkozik a magyar kormány, illetve az esetleges republikánus adminisztráció álláspontja között. Arra a kérdésre, hogy mit várhat Közép-Európa és Magyarország egy republikánus adminisztrációtól, Kim azt válaszolta, hogy 

jobb kommunikációt és párbeszédet, valamint az Ukrajnában dúló háború mielőbbi lezárását.

 


A Heritage vezető kutatója szerint krízis uralkodik az amerikai határon, és a jelenlegi helyzet már nem bevándorlási, hanem határvédelmi kérdés. Ernyei kiemelte, mekkora jelentősége van a konzervatív erők globális együttműködésének, melyre jó példa a magyarországi CPAC, ugyanakkor még magasabb szintre kell emelni az összefogást. Kim vélekedése az, hogy hazánknak stratégiai szerepe van a konzervatív erők egyesítésében, és hídként szolgálhat Közép-Európa és az USA közötti kapcsolatok fejlesztésében.

Borítókép: Ernyei Magor, az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója és Anthony Kim, a Heritage Foundation vezető kutatója (Forrás: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.