Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

A frusztrált Kamala Harris összetűzésbe került a CNN műsorvezetőjével

Az elnökjelölti vitában csúfosan leszerepelt Joe Biden amerikai elnökről megfogalmazott demokrata aggályok miatt egy ponton az alelnök elveszítette türelmét, és próbálta megvédeni a CNN műsorvezetője előtt az idős elnök széles körben kritizált teljesítményét.

Forrás: Fox News2024. 06. 28. 11:40
Kamala Harris alelnök találkozón vesz részt az Egyesült Államok Polgármesterei Konferenciájával a Queenben, Wilmingtonban, Delaware-ben 2020. november 23-án. Fotó: CHANDAN KHANNA Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem fogom az egész estét azzal tölteni, hogy az elmúlt kilencven percről beszélgetek” – fakadt ki Kamala Harris a beszélgetés egy pontján.

Vice President Harris Holds Campaign Event In Maryland On Anniversary of Roe v. Wade Being Overturned
Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke beszédet mond a reprodukciós jogokról a Ritchie Coliseumban, a University of Maryland kampuszán 2024. június 24-én a marylandi College Parkban. (Fotó: Getty Images/AFP/Kevin Dietsch)

A CNN műsorvezetője kritizálta Joe Biden teljesítményét az alelnök előtt, aki egyre frusztráltabbá vált, amikor a műsorvezető rámutatott a Demokrata Párt aggályaira a jelöltjükkel kapcsolatban, írja a Fox News amerikai hírhálózat.

Anderson Cooper azt mondta Harrisnek, hogy még a saját pártján belül is úgy vélték néhányan, hogy Bidennek esetleg vissza kellene lépnie az elnökjelöltségtől, miután teljesítménye riadalmat keltett a liberális médiában és a demokrata szövetségesekben egyaránt.

Lapunk is megírta, hogy a nemzetközi sajtó egyértelműen Donald Trump volt amerikai elnököt hozta ki győztesen az amerikai elnökválasztás két jelöltjének vitájából. Joe Biden csak megerősítette a korával és alkalmasságával kapcsolatos aggodalmakat ahelyett, hogy eloszlatta volna azokat – írják irányultságtól függetlenül a vezető médiumok.

„Amit ma este láttunk, az az, hogy az elnök nagyon világos ellentétet képviselt Donald Trumppal minden olyan kérdésben, amely az amerikai népnek fontos” – próbálta védeni Bident Kamala Harris. Szerinte

igen, lassú volt a kezdés, de erős volt a befejezés.

A CNN műsorvezetője ekkor félbeszakította, és azt mondta, a vita nagy csalódást okozott Biden támogatóinak. Ahogy fogalmazott:

A demokrata törvényhozók aggódnak. Egyikük szerint katasztrófa volt, egy másikuk pedig tragédiának nevezte.

Harris úgy folytatta, hogy a stílust lehet vitatni, de a választásnak és végső soron annak, hogy ki lesz az Egyesült Államok elnöke, a lényegről kell szólnia. Az alelnök hazugnak nevezte Trumpot, de a műsorvezető ismét leállította, és azt mondta, hogy ezeket Biden nem tudta megfogalmazni a vita során.

2024 U.S. Campaign Rally With Joe Biden And Kamala Harris At Girard College In Philadelphia Pennsylvania
Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke és Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke kampánygyűlésen vesz részt a philadelphiai Girard College-ban 2024. május 29-én, Pennsylvaniában (Fotó: NurPhoto/AFP/Kyle Mazza)

 

„Kijelentheti-e, hogy egyáltalán nem aggódik, miután végignézte az elnök ma esti teljesítményét?” – kérdezte a műsorvezető.

Erre Kamala Harris úgy válaszolt: „Életünk egyik legfontosabb választásáról beszélek, arról, hogy olyan irányba akar-e haladni Amerika, amely a demokrácia lerombolásáról szól” – terelte a szót Harris.

A liberális vonalat képviselő CNN felmérése szerint egyébként a nézőik 67 százaléka szerint a vitát Trump nyerte, és mindössze 33 százalékuk szerint Biden.

Borítókép: Kamala Harris alelnök találkozón vesz részt az Egyesült Államok Polgármesterei Konferenciájával Queenben, Wilmingtonban, Delaware-ben 2020. november 23-án. (Fotó: AFP/Chandan Khanna)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.