Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Horrorisztikus dolog történt a repülővel a levegőben

Csúnyán megtépázta az Austrian Airlines egyik gépét a jégeső. A repülőgép úgy szállt le a bécsi reptéren, hogy orrának egy része hiányzott. A pilóta már nem először élt át hasonlót.

2024. 06. 11. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes állapotban ért földet az Austrian Airlines egyik Airbus A320-as repülőgépe a bécsi repülőtéren. Mint kiderült, a Mallorcáról induló járat jégesőbe keveredett, és a jégdarabok nem csupán a pilótafülke ablakait sorozták meg úgy, hogy szinte egyáltalán nem lehetett kilátni rajtuk, de a gép orrkúpját is szétzúzták.

Ennek ellenére a gép biztonságosan leszállt, sérüléseit jelenleg is vizsgálják a légitársaság technikusai – írja a The Telegraph brit napilap.

Azt hiszem, körülbelül húsz percre voltunk a leszállástól, amikor jégeső- és zivatarfelhőbe kerültünk, és elkezdődött a turbulencia

– nyilatkozta az ABC News amerikai hírcsatornának az egyik utas, Emmeley Oakley.

A gépet vezető ukrán pilóta, Alekszander Akopov nem először került ilyen helyzetbe. 2017-ben egy török légitársaság gépét vezette, amikor óriási viharba keveredett, és a jégdarabok szintén átláthatatlanná tették a pilótafülke ablakait és komoly sérüléseket okoztak az orrkúpon. 

A pilóta akkor kitüntetést kapott a helytállásáért,amiért „vakon” is biztonságosan letette a kifutóra a gépet.

Borítókép: Airbus A320-as repülőgép (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.