Ezek voltak Matthew Perry utolsó szavai

Öt embert tartóztattak le a színész halála miatt, hárman bűnösnek vallották magukat.

Forrás: BBC2024. 08. 26. 13:13
New York, 2023. október 31.
Matthew Perry kanadai-amerikai színész emlékére elhelyezett virágcsokor a Jóbarátok címû tévésorozat külsõ felvételein szereplõ háznál (Friends building) New Yorkban 2023. október 30-án. Perry az 1990-es években a Jóbarátokban Chandler Bing szerepében vált híressé. A Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése szerint az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá 2023. október 28-án.
MTI/Vasvári Tamás
Matthew Perry Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matthew Perry bemászott a Santa Monica-hegységre néző kerti jakuzzijába, és kimondta azokat a szavakat, amelyek végül a halálához vezettek. A BBC a bírósági dokumentumok alapján azt írja, Matthew Perry utolsó szavai ezek voltak: „Shoot me up with a big one” azaz,

Lőjj be egy nagy adaggal

A bírósági dokumentumokból utóbb kiderült az is, hogy a kérés egy nagy adag ketaminra vonatkozott, amely egy vényköteles érzéstelenítő és egy hallucinogén szer, és amelyet depresszió és a szorongás kezelésére alkalmaznak. Aznap ez volt a harmadik ketamininjekciója Matthew Perrynek – írja a BBC

A halálos adag beadása után néhány órával a színészt arccal lefelé találták meg a jakuzziban. Az orvosok a helyszínen halottnak nyilvánították, a halottkém szerint a ketamin volt az elsődleges halálok. Perry utolsó napjának részletei – 2023. október 28. – a bírósági dokumentumokból derültek ki a rendőrségi vizsgálat után, amelynek eredményeként öt embert vádoltak meg a halálával kapcsolatban.

Orvosok és szakértők a portálnak arról beszéltek, hogy a ketamin népszerűsége a piac robbanásszerű növekedését idézte elő.

„Szuperkönnyű [beszerezni] – akár kéz alatt, akár receptre” – fogalmazott David Mahjoubi, az American Board of Ketamine Physicians elnöke. „Vannak hírességek, akiknek felírom. Nagyon könnyű, egyáltalán nem nehéz beszerezni” – fűzte hozzá. 

Az amerikai hatóságok közölték, hogy a Perry halálával kapcsolatos nyomozásban alvilági kábítószerszálakra bukkantak Los Angelesben. A bírósági dokumentumok részletezik az átmenetet Perry utolsó hónapjai és aközött, hogy hogyan jutott a színész egy olyan függőségig, amely „gátlástalan orvosokhoz” és dílerek hálózatához vezetett. A halála előtti három napon keresztül asszisztense naponta legalább hatszor adott be ketamininjekciót Matthew Perrynek.

Az ügyben öt embert tartóztattak le, közülük hárman már bűnösnek vallották magukat az összeesküvésben, összesen 23 vádpontot hoztak fel ellenük.

  • Kenneth Iwamasa: Perry élő személyi asszisztense bűnösnek vallotta magát egy halált okozó ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben. Bevallotta, hogy segített Perrynek ketaminhoz jutni, és többször be is adta neki a kábítószert, azt az adagot is, amely megölte.
  • Salvador Plasencia: Az orvost azzal vádolják, hogy Perryt nagy mennyiségű ketaminnal látta el, többször adott neki injekciót is  – többek között egy nyilvános parkolóban –, és megtanította az asszisztensének, hogyan lője be saját magát. A férfi ártatlannak vallotta magát minden ellene felhozott vádban.
  • Mark Chavez: Egy orvos, aki bűnösnek vallotta magát egy ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben. Beismerte, hogy ketamint adott el Plasenciának.
  • Jasveen Sangha, őt a bűnüldöző szervek „a ketamin királynőjének” neveznek. Ő a vád szerint egy díler, akiről köztudott, hogy hírességekkel és csúcskategóriás ügyfelekkel dolgozott. Őt azzal vádolják, hogy szállította azokat a kábítószereket, amelyek végül megölték Perryt. A hatóságok razziát tartottak az otthonában és tucatnyi ketamin-fiolát és több ezer tablettát találtak nála. A nő bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott összes vádban, beleértve a ketamin terjesztésére irányuló összeesküvést és a ketamin halált okozó terjesztését.
  • Eric Fleming: Egy közvetítő, aki a hatóságok szerint kábítószert kapott Sanghától, és Perrynek és asszisztensének adta. Bűnösnek vallotta magát ketamin terjesztésében való részvételért és halált okozó ketamin terjesztésében.


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.