„Kamala, ki vagy rúgva!”

Az arizonai redezvényen a határbiztonság állt a középpontban, Donald Trump Kamala Harris „határcárnak” rótta fel, amiért nem tudta megállítani az országba illegálisan beözönlő migránsok növekvő áradatát.

2024. 08. 24. 7:09
Robert F. Kennedy Jr. és Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje kezet ráznak egy kampánygyűlésen a Desert Diamond Arénában 2024. augusztus 23-án az arizonai Glendale-ben. Kennedy bejelentette, hogy felfüggeszti elnökválasztási kampányát és Trump volt elnököt támogatja.
Robert F. Kennedy Jr. és Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje kezet ráznak egy kampánygyűlésen a Desert Diamond Arénában 2024. augusztus 23-án az arizonai Glendale-ben. Kennedy bejelentette, hogy felfüggeszti elnökválasztási kampányát és Trump volt elnököt támogatja. Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb négy év tönkreteszi az országunkat. A választások napján megmondjuk neki, hogy elegünk van, hogy nem bírjuk tovább. Kamala, szörnyű munkát végzel. Szörnyű államügyész voltál. Szörnyű kerületi ügyész voltál. Te vagy a történelem legrosszabb alelnöke. Kamala, ki vagy rúgva. Takarodj innen! Menj! Tűnj el innen!

– üzente meg Donald Trump pénteki kampánygyűlésén a jelenlegi alelnöknek, Kamala Harrisnek, aki Demokraták elnökjelöltje is. 

Az arizonai redezvényen a határbiztonság állt a középpontban, Donald Trump Kamala Harris „határcárnak” rótta fel, amiért nem tudta megállítani az országba illegálisan beözönlő migránsok növekvő áradatát.

Hát nem szörnyű? Nincs átvilágítás, nincs ellenőrzés. Fogalmunk sincs, hogy kik ők… Csak úgy özönlenek az országunkba milliók és milliók és milliók

– mondta Donald Trump.

A gyűlést ugyanabban a stadionban tartották, ahol korábban Kamala Harris és alelnökjelöltje, Tim Walz is fellépett szavazóik előtt. Charlie Kirk rendezvényszervező szerint Trump nagygyűlése 16 200 résztvevőt vonzott, míg Kamaláék akciója maximum 10 200-at.

Robert F. Kennedy Jr. független 2024-es elnökjelölt pénteken felfüggesztette kampányát

Meghoztam azt a szívszorító döntést, hogy felfüggesztem a kampányomat, és Trump elnököt támogatom. Ez a döntés gyötrelmes számomra, mert nehéz helyzetbe hoz engem, a gyermekeimet és a barátaimat

– mondta Kennedy péntek délután.

Az arizonai Phoenixben tartott sajtótájékoztatóján Kennedy azzal vádolta a Demokrata Pártot, hogy folyamatos jogi háborút folytat mind Trump elnök ellen, mind ellene, és látszat demokrata előválasztást rendezett, ami szerinte megakadályozta, hogy tisztességes esélye legyen a Fehér Házba kerülésre.

A bejelentést követően Robert F. Kennedy Jr. csatlakozott Donald Trump pénteki kampányrendezvényéhez. A meglepetésvendég „Robert F. Kennedy Jr. megjelenése felejthetetlen és történelmi pillanatot adott” – írta a Breitbart.

Trump felhívta Kennedyt a színpadra, és méltatta több évtizedes munkásságát a tiszta levegő, a tiszta víz és a mérgektől és rovarirtószerektől mentes élelmiszerekért, mielőtt néhány percet adott neki, hogy beszéljen a több ezer fős, éljenző tömeghez. 

„Ezért ma megismétlem ígéretemet, hogy létrehozok egy Bobbyval együttműködő, vezető szakértőkből álló testületet, amely kivizsgálja, mi okozza a krónikus egészségügyi problémák és gyermekbetegségek, köztük az autoimmun betegségek, az autizmus, az elhízás, a meddőség és sok más betegség évtizedek óta tartó növekedését” – mondta Trump. 

Azt akarjuk, hogy Amerikában minden gyermek felnőjön és hosszú, egészséges életet éljen.

Kennedy arról beszélt, hogy csatlakozik Trumphoz a neokonok által vezérelt örök háborúk befejezésében, a középosztály helyreállításában és a szólásszabadság védelmében.

„És [Trump] azt mondta nekem, hogy véget akar vetni a cenzúrának, mert az amerikai demokrácia alapja az információ szabad áramlása. És tudjuk, hogy annak a kormánynak, amely el tudja hallgattatni az ellenfeleit, engedélyt kap bármilyen atrocitásra” – figyelmeztetett Kennedy.

Donald Trump volt elnök péntek este az arizonai Glendale-ben tartott nagygyűlésén ígéretet tett arra, hogy novemberi megválasztása esetén bizottságot hoz létre elnökök elleni merényletek kivizsgálására. Trump közölte, hogy a bizottság „feladata lesz, hogy nyilvánosságra hozza a John F. Kennedy elnök meggyilkolásával kapcsolatos összes fennmaradó dokumentumot”. 2022-ben több mint 13 ezer dokumentumot hoztak nyilvánosságra a meggyilkolásával kapcsolatban, de még így is sokat visszatartanak. 

A Federalist vezérigazgatója és társalapítója, Sean Davis egyetértett Kennedy-vel.

„RFK Jr.-nak száz százalékban igaza van” – írta. 

A kormányunk erkölcstelen. Korrupt. Autokratikus és zsarnoki. Gyűlöli az embereket. Gyűlöli a jogállamiságot. És ha nemzetünk fenn akar maradni, akkor az országot irányító rezsimet le kell győzni és el kell pusztítani.

„Jr. RFK hivatalosan is támogatta Trumpot, és 10 ütközőállamban levette a nevét a szavazólapról. Ennek NAGYOBB hatása van a kampányra, mint JD Vance alelnökké jelölésének. JD Vance hozza konzervatívokat, de RFK a függetleneket fogja vonzani. A bejelentés időzítése monumentális” – írta X-csatornáján Patrick Bet-David üzletember és podcast-műsorvezető. Megjegyezte, hogy szerinte Kennedy Trump-támogatásának nagy hatása lesz a választásokra.

A konzervatív influencer duó, a The Hodge Twins dicsérte a független jelöltet, mondván: „Lehet, hogy néhány dologban nem értünk egyet, de Jr. RFK legalább becsületes ember. A hazáját helyezi előtérbe, hogy legyőzze a kommunistákat”.

Borítókép: Robert F. Kennedy Jr. és Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje kezet ráznak egy kampánygyűlésen a Desert Diamond Arénában 2024. augusztus 23-án az arizonai Glendale-ben. Kennedy bejelentette, hogy felfüggeszti elnökválasztási kampányát és Trump volt elnököt támogatja. (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.