A belga főváros lakói félnek és elegük van a migránsokból

A bűncselekmények növekvő száma miatt sötétedés után inkább ki sem mennek az utcára, és legszívesebben hazaküldenék a migránsokat – mondták a brüsszeliek a TV2 kamerája előtt. A belga főváros már nem olyan, mint volt – keseregnek a helyiek.

2024. 09. 12. 11:23
Migránsok sátrai
Migránsok sátrai (Fotó: MTI/EPA/Teresa Suárez)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel már nem olyan, mint volt – mondták a TV2 riporterének a belga főváros lakói. A csatorna Brüsszel több városrészében is forgatott. Míg migránsokkal szinte mindenütt találkoztak, vannak olyan környékek, ahonnan szinte teljesen eltűntek az európai lakók.

A helyiek finoman szólva nem boldogok a belga fővárosban (és egyúttal az Európai Unió székhelyén) uralkodó állapotok miatt. A Tények stábjának nyilatkozó egyik helyi férfi nemcsak nem engedné be a migránsokat az országba, de haza is küldené azokat, akik nem tartják be a törvényeket. Egy nő szerint pedig a bűncselekmények növekvő száma miatt egyre többen félnek. Ha nem muszáj, sötétedés után már ki sem megy az utcára – tette hozzá.

A belgák szerint a legnagyobb problémát az Afrikából és a Közel-Keletről érkezett migránsok okozzák, akik képtelenek beilleszkedni.

Miközben a TV2 Brüsszel legforgalmasabb vasútállomásán forgatott, a háttérben épp elvezettek egy bűnözőt a rendőrök.

Borítókép: Migránsok sátrai (Fotó: MTI/EPA/Teresa Suárez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.