Letartóztatták a Georgia államban történt iskolai lövöldözés tizenéves elkövetőjének apját

Előzőleg a Szövetségi Nyomozóiroda bejelentette, hogy már korábban a rendőrség látókörében volt az iskolai lövöldözés elkövetője. A négy halálos áldozatot követelő iskolai lövöldözés tizenéves elkövetőjének apját letartóztatták – közölte a Georgiai Nyomozóiroda.

Forrás: MTI2024. 09. 06. 6:24
Az emberek összegyűlnek, hogy leróják tiszteletüket az Apalachee középiskolában történt tömeges lövöldözés után Winderben, az Egyesült Államokban, 2024. szeptember 05-én.
Az emberek összegyűlnek, hogy leróják tiszteletüket az Apalachee középiskolában történt tömeges lövöldözés után Winderben, az Egyesült Államokban, 2024. szeptember 05-én. Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Winder város középiskolájában, az Apalachee High Schoolban az intézmény egyik diákja, a 14 éves Colt Gray szerdán a délelőtti órákban nyitott tüzet az épület folyosóján. 

A lövöldözésben két 14 éves diák, Mason Schermerhorn és Christian Angulo, valamint két matematikatanár, a 39 éves Richard Aspinwall és az 53 éves Christina Irimie vesztette életét. Több mint tíz ember megsérült, köztük többen súlyosan. 

A támadót az iskola biztonságáért felelős rendőrök néhány perccel a lövöldözést követően megadásra szólították fel, aki ennek eleget téve letette a fegyvert, a felvételek szerint egy puskát. A 14 éves elkövetőt fiatalkorúak büntetőintézetébe szállították, első bírósági meghallgatását pénteken tartják. 

A hatóság sajtótájékoztatóján Chris Hosey igazgató elmondta, hogy az 54 éves Colt Grayt kétrendbeli szándékos emberöléssel, négyrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel és nyolcrendbeli gyermekbántalmazással gyanúsítják. 

Hozzátette, hogy a támadó apját már szerdán őrizetbe vették, de a nyomozás érdekében ezt csak később jelentették be. Georgia állam nyomozó irodájának vezetője arról is beszámolt, hogy csütörtökön az állam más iskoláiban is történtek életveszélyes fenyegetések, amelyek nyomán történtek letartóztatások. 

A Georgiai Nyomozó Iroda vezetője korábban nagyon összetettnek nevezte a nyomozást és a közvélemény türelmét kérte ahhoz, hogy megfelelő büntetőeljárást tudjanak megalapozni a nyomozás eredményeként. 

Előzőleg a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) bejelentette, hogy már korábban a rendőrség látókörében volt az iskolai lövöldözés elkövetője. A közlés szerint már 2023 májusában meghallgatták Colt Grayt és apját, miután egy névtelen bejelentésben hívták fel a hatóság figyelmét a fiatalra egy interneten megjelent, iskolai lövöldözéssel fenyegető bejegyzéssel összefüggésben. Az akkori meghallgatás arra is kitért, hogy tartanak-e fegyvert otthonukban, amivel kapcsolatban az apa igennel válaszolt, de biztosította a nyomozókat arról, hogy a fegyverhez gyereke nem tud hozzáférni.

Borítókép: Az emberek összegyűlnek, hogy leróják tiszteletüket az Apalachee középiskolában történt tömeges lövöldözés után Winderben, az Egyesült Államokban, 2024. szeptember 5-én (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.