Megnyílt a müncheni Oktoberfest + videó

Dieter Reiter müncheni polgármester két ütéssel csapra verte az első söröshordót, és ezzel a hagyományos aktussal nyitotta meg szombaton az Oktoberfest sörfesztivált Münchenben.

Forrás: MTI2024. 09. 21. 15:39
Revellers jostle for a beer mug on the opening day of the Oktoberfest beer festival in Munich, southern Germany, on September 21, 2024. The world's biggest beer festival Oktoberfest runs until October 6, 2023. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Látogatók az Oktoberfesten Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzőleg, a délelőtt folyamán a sörkertek, sörsátrak házigazdái hosszú sorokban vonultak ki szekereken, sörgyári kocsikkal, fúvószenekarok kíséretében napsütéses időben a fesztivál helyszínére, a Theresienwiesére. 

Az utcákon ezrek sorakoztak, majd amikor a rendezők megnyitották a kapukat, tódultak be a „Wiesn” területére.

Tavaly 7,2 millió vendég érkezett a 18 naposra bővített fesztiválra, ami a szervező, München városának statisztikái szerint a nyilvántartás 1980-as kezdete óta rekordnak számít. Az idén az október 6-ig tartó népünnepélyre mintegy hatmillió látogatót várnak.

A sör ismét drágább lett. Egy literes korsó (Maß) 13,60–15,30 euróba kerül. A felszolgált víz literenként tíz euróba kerül, de tavaly óta már ingyen is lehet ivóvízhez jutni a kutaknál.

A solingeni és müncheni merényletek miatt az idei fesztivált fokozott biztonsági intézkedések mellett tartják meg.

A bejáratoknál végzett ellenőrzések és a sűrű rendőri jelenlét már régóta részei a kidolgozott biztonsági koncepciónak, csakúgy, mint a nagy méretű táskák, kések és üvegpalackok bevitelének a tilalma. A drónok reptetése is tilos a terület felett.

Borítókép: Látogatók az Oktoberfesten (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.