Sokkoló számok: több százezer bűnöző migráns bujkál az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok területén 425 ezer illegális bevándorló tartózkodik, akinek hollétéről a hatóságok nem tudnak – derült ki a bevándorlási hatóság hétvégén nyilvánosságra hozott összegzéséből.

Forrás: MTI2024. 09. 30. 6:28
Migránsok 2024. augusztus 12-én New Yorkban (Fotó: AFP)
Migránsok 2024. augusztus 12-én New Yorkban (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illegális határátlépések megakadályozásáért is felelős Bevándorlási és Vámügyi Végrehajtó (Immigration and Custom Enforcement, ICE) egy republikánus kongresszusi képviselő, Tony Gonzales kezdeményezésére adta ki az adatokat, amelyek azt is tartalmazzák, hogy az országban jogalap nélkül tartózkodók között 222 ezer olyan személy is van, aki ellen bűncselekmény miatt eljárás van érvényben. 

A 2024. júliusi adatokból az is kiderül, hogy közülük például 62 ezer emberre testi sértés, 15 ezerre szexuális erőszak, 56 ezerre kábítószerhez kapcsolódó bűncselekmény, 13 ezerre emberölés, 14 ezerre pedig betörés miatt róttak ki korábban bírósági ítéletet.

A számok azokra a személyekre vonatkoznak, akik nincsenek a hatóság őrizetében, hanem az ország területén élnek, ugyanakkor kitoloncolásukról már döntés született. Az ICE azt is közölte, hogy 2023 májusa óta kilencszázezer kitoloncolást sikerült végrehajtani. A kitoloncolásra váró, de a hatóságok számára nem ismert helyen tartózkodók száma jelenleg 7,4 millió, szemben a 2021. januári 3,7 millióval. 
Az adatokat igénylő politikus úgy reagált, hogy, ami nyilvánosságra került, az több mint zavaró. Tony Gonzales szerint a számoknak ébresztőként kellene szolgálniuk a Biden–Harris-adminisztrációnak. 

 

Borítókép: Migránsok 2024. augusztus 12-én New Yorkban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.