Timmermans szerint sem ad az EU külön támogatást hazánknak

A baloldali politikus ismét a jogállamisággal fenyegetőzött.

Forrás: Hír TV2020. 04. 22. 8:32
Frans Timmermans, first Vice President of the European Commission, speaks during an Emergency Declaration for Nature and People event after the 2019 United Nations Climate Action Summit at the U.N. headquarters in New York City
CLIMATE-CHANGE/UN Fotó: Shannon Stapleton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság alelnöke elismerte, hogy az Európai Unió nem ad közvetlen támogatást Magyarországnak a koronavírus elleni védekezéshez, mindössze a meglévő kohéziós alapokat csoportosította át, és nem követeli meg az önrészt. Frans Timmermans erről egy videokonferencián beszélt, amelyen baloldali polgármesterek vitáztak a járvány elleni védekezésről.

A baloldali politikus hozzátette: a Bizottság továbbra is figyeli a magyarországi helyzetet, a jövőben pedig a jogállamisághoz kötik majd az uniós kifizetéseket. A bizottság egy másik alelnöke, a cseh Věra Jourova a minap elismerte Varga Judit igazságügyi miniszternek, hogy Magyarország nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.